Meny
 

Verdens verste jul

; Kristoffer Kjølberg (Illustratør)

Det skal arrangeres juleskuespill på skolen. Ruben har fått rollen som jomfru Maria, mens Kent spiller jesusbarnet. Rektor har selvfølgelig kapret rollen som Gud. Les mer
Vår pris
218,-
Spar
31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 218,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Verdens verste jul

Det skal arrangeres juleskuespill på skolen. Ruben har fått rollen som jomfru Maria, mens Kent spiller jesusbarnet. Rektor har selvfølgelig kapret rollen som Gud.

Det vil liksom ikke flaske seg for Ruben. Rollen som jomfru Maria er virkelig ingen drøm. Kent slapper av i krybba, og er en ganske storforlangende baby-Jesus. Likevel er det ingen av dem som kunne drømme om hvor ille julespillet faktisk kunne bli.

Innesperret med rektor
Ute laver snøen ned, det har ikke snødd så mye på årevis. Snøen legger seg i tunge driver på bakken og på hustakene. Og da Fete Frank som erkeengelen Gabriel skal heises oppunder taket i gymsalen, skjer det som må skje: Vekten av snøen på taket og Fete Frank i vaier får hele taket til å kollapse. Skuespillerne er fanget den sammenraste gymsalen. Sammen med et esel faren til Kent har vunnet på pubquiz må Ruben og alle de andre tilbringe julen i krybben, kledt i laken og ullfeller. Når rektor truer med undervisning for å få tiden til å gå, og eselet begynner å bli dårlig i magen, er det duket for verdens verste jul.

Svart humor
Som i de tidligere bøkene om Ruben og Kent er Verdens verste jul fylt til randen av besk, svart humor. Dette er langt unna idyllisk julefred – men til gjengjeld langt mer underholdende å lese om. Her finnes det uansvarlige og gale voksne og såpass uoppdragne barn at leserne i målgruppa gir seg ende over, og gleder seg til neste bok om Ruben og Kent. Hvis de kommer seg ut av gymsalen, da. Kanskje når snøen smelter …

Fakta