Meny
Enkebyen
Enkebyen - Thomas Enger

Enkebyen

de bortførte

Serie: Enkebyen 1

«Har alt som skal til for å bli en suksess både her hjemme og ute i verden.»

, VG Terningkast 5
En voldsom, uventet flom sender Stella (16) og faren på flukt fra bygda de har bodd i hele livet. Etter en strabasiøs ferd gjennom utrygge områder, kommer de omsider fram til Enkebyen. Men prøvelsene er på ingen måte over. Les mer
Vår pris
262,-
Spar
37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 262,-
Spar: 37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

 «Har alt som skal til for å bli en suksess både her hjemme og ute i verden,» skrev VGs anmelder og trillet en femmer på terningen. Dette er førsteklasses dystopisk spenning med en god dose samfunnskritikk.

En voldsom, uventet flom sender Stella (16) og faren på flukt fra bygda de har bodd i hele livet. Etter en strabasiøs ferd gjennom utrygge områder, kommer de omsider fram til Enkebyen. Der er det ettertraktet å få innpass, og det kreves at man har mistet noen i familien i stridighetene som pågår, for å få opphold der – derav navnet Enkebyen. Stella og faren får opphold fordi moren til Stella allerede jobber der – hun gjør en samfunnsnyttig innsats som lege. 

Forsvunnet
Men prøvelsene er på ingen måte over for Stella. Alle goder hun har vært vant til, som drikkevann, mat og frihet, er strengt rasjonert. Og man må ikke gi inntrykk av å ha egne meninger, det finnes ører og øyne overalt. I Enkebyen er det likevel mye tryggere enn utenfor bymurene. Men en rekke kvinner og jenter er forsvunnet fra byen, så helt trygt er det ikke. Noen av dem dukker opp drept med en J malt eller risset inn på kroppen. Det går raskt opp for Stella at hun er i livsfare, bare fordi hun er jente. 

Totalitært samfunn
Ingen gjør noe i den gjennomregulerte byen der mye handler om å få ned folketallet. Ingen tør. For Stella blir det en kamp om å overleve. Om å finne en vei videre, selv om det virker umulig. Det handler om å bli voksen, og om å finne noe å tro på. Om kjærlighet, og om å gjøre vanskelige valg hun ikke aner konsekvensene av, før det er for sent.

Herlig spennende slukebok, vi gleder oss til neste bok om Stella!

«Det er internasjonal klasse over denne boken. (…) Leseren drives fremover av stadige cliffhangere og nye, spennende handlingstråder.»
Elin Brend Bjørhei, VG, terningkast 5 

 

 

 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Elin Brend Bjørhei, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Capitana
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 318
ISBN: 9788293671190
Utgave: 1. utg.
Alder: Ungdom
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8147108
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger