Faraos forbannelse

«Johansen går Tom Egeland i næringen med denne arkeologithrilleren, der den kvinnelige Farao Hatshepsut spiller viktig rolle. Mye historiekunnskap, noe smått overnaturlige innslag, en feministisk vri, og spenning så det holder.»

Marie L. Kleve, Dagbladet

‘Faraos forbannelse’ er et superspennende mysterium med røtter i det gamle Egypt! Mathilde og faren er i Egypt for å finne ut hva som skjedde da Mathildes mor døde mange år tidligere. Sterke krefter forsøker å hindre dem i å finne sannheten.  Les mer

245,-

269,- Spar: 24,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Forfriskende spenning fra Egypt

Allerede på vei til Egypt begynner det å skje uvanlige ting. Sølvsmykket etter moren, Mathildes kjæreste eiendel, forsvinner i sikkerhetskontrollen på flyplassen. Mathilde blir opprørt og lager en scene, og plutselig er det en av vaktene som kommer med sølvfjæra. Først etter en stund merker Mathilde at den er litt annerledes – den har fått et symbol på baksiden?

Eksotiske opplevelser i Egypt
Mathildes kusine Susanne er også med på turen. Sammen skal de lage en reiseblogg fra alle de spennende utfluktene. Allerede den aller første dagen får jentene en spesiell opplevelse i den gamle basaren, de oppdager noen hieroglyfer som Mathilde har drømt om, og blir nesten løpt ned av opptøyer. Og så blir permen med alt de har av informasjon om Matheas død borte fra hotellrommet … 

Farao Hatshepsut og utgravningen
På en utflukt til Hatshepsuts grav opplever Mathilde noe som setter dem på sporet av en eldgammel hemmelighet, en hemmelighet som har så stor sprengkraft at sterke krefter fremdeles forsøker å hindre sannheten i å komme fram. Jentene forstår at moren til Mathilde hadde oppdaget den samme hemmeligheten mange år tidligere.

Spennende og interessant om Egypt
Eldrid Johansen har skrevet en tett og fin spenningsroman for alle som liker Jørn Lier Horsts CLUE-bøker eller Tom Egelands ungdomsbøker. Hun byr på historien om Egypts kvinnelige farao Hatshepsut, basarenes stemninger og ikke minst et skummelt mysterium knyttet til de arkeologiske undersøkelsene av faraoenes graver. Takket være variert språk og lærerik handling, er dette spennende mysteriet perfekt for alle slukelesere!

 

Detaljer

Forlag
Mangschou
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
206
ISBN
9788282381611
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Faraos forbannelse
Format
21 x 15 cm
Nr
8094047

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Johansen går Tom Egeland i næringen med denne arkeologithrilleren, der den kvinnelige Farao Hatshepsut spiller viktig rolle. Mye historiekunnskap, noe smått overnaturlige innslag, en feministisk vri, og spenning så det holder.»

Marie L. Kleve, Dagbladet

«Det er imponerende hvordan forfatteren greier å integrere historiske fakta i fortellingen.»

NBU-tipset

«Om Egypt-mysterier er aldri så vanlig, klarer Eldrid Johansen å gjøre stoffet nytt ved å løfte frem historien om den kvinnelige faraoen og hennes makt.»

Anne Cathrine Straume, NRK

«På spennende vis skriver hun to norske jenter inn i en av farao-forskerenes faktiske konflikter.»

Guri Fjeldberg, barnebokkritikk.no

«Boken er dyktig skrivehåndverk på flere plan. ... lett å se for seg som en storfilm.»

Morten Olsen Haugen, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Faraos forbannelse:

Oppslukt

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
179,- 279,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Pondus

Frode Øverli
Innbundet 
318,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv