Min side Kundeservice Bli medlem

Fem uker i ballong

tre engelskmenns oppdagelsesreise i Afrika

Fem uker i ballong er den første boken i Jules Vernes storslåtte serie «Ekstraordinære reiser», som har gledet lesere over hele verden siden 1863. I Fem uker i ballong møter vi den engelske forskeren og oppdageren dr. Les mer

399,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Fem uker i ballong er den første boken i Jules Vernes storslåtte serie «Ekstraordinære reiser», som har gledet lesere over hele verden siden 1863. I Fem uker i ballong møter vi den engelske forskeren og oppdageren dr. Samuel Fergusson, ledsaget av hans tjener Joe og hans venn og profesjonelle jeger Richard «Dick» Kennedy. Sammen har de satt seg fore å reise på tvers av det afrikanske kontinentet - et enormt området som på den tiden fortsatt ikke var fullt ut utforsket av europeerne - ved hjelp av en ballong fylt med hydrogen. Fergusson har funnet opp en mekanisme som gjør det mulig å kontrollere høyden uten å slippe ut gass eller kaste ballast over bord. Dette gjør svært lange reiser mulig. Turen starter fra Zanzibar på østkysten, og går over Victoria.sjøen, Tsjadsjøen, Agadès, Timbuktu, Jenné og Ségo til St. Louis i dagens Senegal på vestkysten av Afrika. På reisen gjennom storslått natur møter de på krevende utfordringer, som farlige krigere, uvennlige kanni..baler, morderiske villdyr, eksepsjonelle vær.feno.mener og mye mer. Kommer de tre heltemodige opp.dagelsesreisende tilbake til England med liv og lemmer i behold?

Medlemsvurdering:
Det er strålende og meget prisverdig av Vidarforlaget å utgi hele Jules Vernes omfattende bokserie i komplette utgaver, noe som gir en opplevelse av Vernes forfatterskap man ikke har hatt tilgang til før på norsk. Bøkene har ofte vært forkortede utgaver, hvis i det hele tatt utgitt på norsk. Foruten at historiene er spennende nok, gir dessuten bokserien et svært interessant og morsomt tidsbilde, som setter mange dagsaktuelle temaer i et tankevekkende perspektiv.

Helga Ligaard

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
387
ISBN
9788279902935
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Cinq semaines en ballon
Format
22 x 15 cm
Serie
Ekstraordinære reiser

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

H
Helga Ligaard – 21.01.2017

– Det er strålende og meget prisverdig av Vidarforlaget å utgi hele Jules Vernes omfattende bokserie i komplette utgaver, noe som gir en opplevelse av Vernes forfatterskap man ikke har hatt tilgang til før på norsk. Bøkene har ofte vært forkortede utgaver, hvis i det hele tatt utgitt på norsk. Foruten at historiene er spennende nok, gir dessuten bokserien et svært interessant og morsomt tidsbilde, som setter mange dagsaktuelle temaer i et tankevekkende perspektiv.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fem uker i ballong:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
375,- 429,-

Arnhem

Antony Beevor
Innbundet 
363,- 399,-

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv