Min side Kundeservice Bli medlem

Kometen kommer

Sommeren er varm og trivelig, slik som den pleier å være i Mummidalen. Mummipappa sitter på verandaen og Mummimamma pusler i hagen. Alt er som vanlig, men en dag oppdager de noe rart på himmelen. Ifølge Bisamrotten er det en komet som nærmer seg jorden. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Sommeren er varm og trivelig, slik som den pleier å være i Mummidalen. Mummipappa sitter på verandaen og Mummimamma pusler i hagen. Alt er som vanlig, men en dag oppdager de noe rart på himmelen. Ifølge Bisamrotten er det en komet som nærmer seg jorden. Det røde øyet på himmelen blir større og større for hver dag som går, og det er mange som pakker sakene sine og stikker. Men Mummitrollet og Sniff er nysgjerrige og de stikker ikke, de vil se hva som skjer når kometen kommer.

Medlemsvurdering:
Denne boka er en av de mest spennende bøkene om mummitrollene og Mummidalen deres. En komet er på vei, og alle i Mummidalen er truet av faren om verdens ende. Det finnes ingen annen utvei enn å gå i skjul... Ikke bare er denne boka en spennende familielesning, den gir også et veldig bra bilde av hva som skjer om en veldig stor komet truer med å treffe jorda. Gjennom bilder og språk som passer for barn, forteller forfatteren en historie om en hendelse som mange andre ville ha skånet barn for. Det er akkurat spennende og skummelt nok til at det passer for barn, og det er fremfor alt lærerikt. Selv om det kanskje ikke er helt korrekt om man setter faktabrillene på, så er det en artig fremstilling. Jeg anbefaler den på det sterkeste!

Pernille

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202749453
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Kometjakten
Serie
Mummitrollet

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

T
Tonje Riise Hamre – 01.12.2009

– Til tross for at jeg ikke har fullført boka ennå, føler jeg at jeg har fått en god nok smakebit til å si at det er en veldig bra bok. Tove Jansson skriver godt - her er god flyt, kreative dialoger, realistiske skildringer og rørende innhold. Boka har også det som skal til for å være en god barnebok; den er interessant også for voksne. Selv om boka på mange måter kan sies å være en fantasy-bok, er mesteparten av innholdet lett gjenkjennelig og relaterbart også i denne verden. Karakterene, og forholdene dem imellom, er svært menneskelik. Kanskje ikke så rart - boka er jo tross alt skrevet av et menneske. Jeg må også nevne at jeg synes Tove Jansson har et nokså nyskapende språk. Jeg har litt vanskelig for å sette fingeren på akkurat hva som er nyskapende, men det har noe å gjøre med dialogene og replikkene, og billedbruken hennes. Denne boka er en fin gave både til barnebarn og besteforeldre. Den inneholder også tegninger, illustrert av Jansson selv. Godt kjøp! Tonje Riise Hamre

P
Pernille – 30.08.2006

– Denne boka er en av de mest spennende bøkene om mummitrollene og Mummidalen deres. En komet er på vei, og alle i Mummidalen er truet av faren om verdens ende. Det finnes ingen annen utvei enn å gå i skjul... Ikke bare er denne boka en spennende familielesning, den gir også et veldig bra bilde av hva som skjer om en veldig stor komet truer med å treffe jorda. Gjennom bilder og språk som passer for barn, forteller forfatteren en historie om en hendelse som mange andre ville ha skånet barn for. Det er akkurat spennende og skummelt nok til at det passer for barn, og det er fremfor alt lærerikt. Selv om det kanskje ikke er helt korrekt om man setter faktabrillene på, så er det en artig fremstilling. Jeg anbefaler den på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kometen kommer:

Se flere

Logg inn

Handlekurv