Meny
 

Mumiens mysterium

; Marius Renberg (Illustratør)

Serie: Robert 3

Robert er med moren på en ny arkeologisk ekspedisjon i denne nye spenningsromanen fra Tom Egeland. Denne gangen er handlingen lagt til den mest sagnomsuste utgravingen av dem alle: Kongenes dal i Egypt. Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Tutankhamons forbannelse

Robert er med moren på en ny arkeologisk ekspedisjon i denne nye spenningsromanen fra Tom Egeland. Denne gangen er handlingen lagt til den mest sagnomsuste utgravingen av dem alle: Kongenes dal i Egypt.

Døden skal komme på raske vinger til den som forstyrrer gravens fred, står det over døra til gravkammeret arkeologene har åpnet. Robert er engstelig for at gravearbeidene skal utløse en forbannelse, og trives ikke like godt som han har gjort på tidligere utgravinger. Moren vil ikke høre snakk om forbannelsen, for som hun sier: Tenk på alle som var innom graven til Tutankhamon som ikke døde etter åpningen av graven. Hun er dessuten overlykkelig over det svært uvanlige funnet i sarkofagen: Det ligger to balsamerte kropper i den – noe som er høyst uvanlig.

Yasmin

Heldigvis tar livet i Kongenes dal seg opp – Robert treffer en jente, en som heter Yasmin. Foreldrene hennes jobber også ved utgavingen. Yasmin er den peneste jenta i Egypt – eller trolig den peneste jenta i verden, tenker Robert. Hun blir raskt interessert i forbannelsen, og sender Robert videre til antikvar i Luxor, en lærd mann som kan lese hieroglyffer. Samtidig kjenner Robert fremdeles ubehag – han har en snikende følelse av at noen følger etter ham. Men hvorfor i all verden skulle noen følge etter en gutt fra Norge …?

Budskapet

Antikvaren tar forbannelsen på alvor. Han ber Robert skaffe flere bilder fra utgravingen, og etter hvert trer det fram et truende bilde, et bilde som er helt i tråd med varsler om stadig jordskjelv på Santorini. Hva er det som er på ferde? Robert må ta ansvar, og avverge forbannelsen som hviler over graven.

Lær om det gamle Egypt

Tom Egeland er en dreven spenningsforfatter, og dette er hans tredje bok om Robert. Mumiens mysterium er om mulig enda mer spennende enn de to første! Som i de tidligere bøkene om Robert, er den spennende historien ledsaget av Roberts egne notater, og vitebegjærlige lesere lærer mye historie. Her kan du lese om dynastier, hieroglyffer, uår, krig og vanskelige skjebner. Den egyptiske historien er nesten like spennende som historien om Robert!

Redaktørens anbefaling

Egyptisk historie har alltid hatt en aura av mystikk rundt seg – jeg husker hvordan jeg selv slukte alt som fantes av skumle mumie-historier og faktabøker om balsamering og hieroglyffer. Mumier og dyrebare skatter har gjort Egypt til et eldorado for arkeologer og gravrøvere, men også til en skattkiste for forfattere. Mumiens mysterium er nesten umulig å legge fra seg når man først har begynt på den. God lesning!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 397
ISBN: 9788203259197
Utgave: 1. utg.
Alder: Ungdom
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger