Meny
 

Æsops fabler: Løven og musa

Serie: Æsops fabler 1

Anne B. Ragde har gjendiktet Æsops fabler. De klassiske moralfortellingene har fått nytt, frekt språk, slik bare Anne B. Ragde kunne skrevet dem og gøyale illustrasjoner av Bendik Kaltenborn. På denne måten vil Anne B. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
100,-

Veil. pris: 199,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 99,-
Spar: 100,-

Veil. pris: 199,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Æsops fabler er opprinnelig svært korte og konsise, og gir ikke så mye kjøtt på beina for moderne barn, som er vant til langt sterkere virkelmidler. Anne B. Ragde har skrevet fortellingene ut i en mer dramatisert form som er lettere for barna å forholde seg til - og illustrasjonene bidrar ytterligere til å skape et moderne og lekent uttrykk. Løven og musa passer fint til høytlesning fra 2-3 år og oppover, eller som lese selv-bok for ferske lesere. Løven og musa handler om at det lønner seg å være lur, og at en som er liten kan utrette store ting.

I denne første boka møter vi musa som ber for sitt liv når den møter svære løven. Løven er overbærende og lar musen gå, mens musen piper at det skal lønne seg for løven. Når løven senere blir fanget og bundet med tau, biter musen tauet over, slik at løven slipper fri. «En skal ikke forakte de små. Uten dem kan selv de store og mektige bli hjelpeløse.»

Æsop selv
Mannen bak Æsops fabler er lite kjent fra kildene. Kanskje har han aldri eksistert, men blitt diktet opp som opphavsmann til de gamle greske fablene. Ifølge tradisjonen skal han ha vært en slave som levde rundt år 600 f.Kr. på øya Samos. De korte, poengterte fablene har vært populære helt siden antikken, både som underholdning og som belærende moralfortellinger. Fablene blir fortsatt fortalt over store deler av verden, og Anne B. Ragde og Bendik Kaltenborns nye utgave presenterer dem i en ny og mer tilgjengelig form.

Fakta