Min side Kundeservice Bli medlem

Nissen på Breistad

God gammeldags nissefortelling om en grinete norsk husnisse som ingen tror på lenger.

Nissen på Breistad var både sint og lei seg. Ingen husket at det er god, gammel skikk å sette ut mat til Nissen før jul. Les mer

218,-

249,- Spar: 31,-

Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
God gammeldags nissefortelling om en grinete norsk husnisse som ingen tror på lenger.

Nissen på Breistad var både sint og lei seg. Ingen husket at det er god, gammel skikk å sette ut mat til Nissen før jul. De på Breistad tenkte visst ikke på hvilke ulykker det kunne føre med seg om Nissen ble skikkelig sint! Den eneste som trodde på Nissen var husmannsgutten, Marius, og en kveld fylte han grøtbollen sin for å gi til Nissefar. Marius trengte hjelp for faren var mistenkt for å ha stjålet penger, og husbonden truet med å kaste hele familien på dør. Litt motvillig lovet Nissen å hjelpe, men hjelpen ble ikke helt som Marius hadde tenkt seg.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202801625
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

P
Påskeharen – 30.07.2006

– Denne boka handler om nissen Nissen. Stabburnissen Nissen bor på storgården Breistad sammen med sin familie. Hans største sorg og bekymring er det at ingen tror på han lenger. Vel, nesten ingen, da. Det finnes en som fortsatt tror på Nissen. Marius, sønnen til husmannen Jens og kona Johanna. Jens og hele familien er i trøbbel. Jens blir nemlig beskyldt for å ha stjålet penger fra storbonden Malvin, og husbonden truer med å kaste hele familien på dør. Marius bestemmer seg for å be Nissen om hjelp, og tar litt grøt med seg til Nissen. Kommer Nissen til å hjelpe han? I så fall, hvordan? Hvis du synes dette høres interessant og spennende ut kan du selv finne ut svaret. Personlig likte jeg ikke denne boka så godt. Det kan komme av at jeg ikke feirer jul noe særlig, men jeg tror ikke at et barn som har innsett at nisser ikke finnes kommer til å falle for denne boka. Den er litt morsom, men ikke veldig. Illustrasjonene er greie, men ikke spesielt fine. Likevel; smak og behag kan ikke diskuteres. Setter du stor pris på julen, kan du alltids satse på denne boka.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nissen på Breistad:

Askepott
Ny!

Askepott

Terje Øygard
Kartonert 
148,- 169,-
 
Rapunsel
Ny!

Rapunsel

Terje Øygard
Kartonert 
148,- 169,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv