Min side Kundeservice Bli medlem

SVK

Roald Dahl-klassikeren SVK hører hjemme i enhver barnebokhylle. Les boka sammen, og gled dere til filmen kommer! Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Roald Dahl-klassikeren SVK hører hjemme i enhver barnebokhylle. Les boka sammen, og gled dere til filmen kommer!

Sofie får ikke sove. Alle de andre barna på barnehjemmet har allerede sovnet. Kanskje det er dette de kaller heksetimen, tenker Sofie. Fra vinduet sitt ser hun noe skremmende og oppsiktsvekkende: Hun ser en diger kjempe som bøyer seg ned for å kikke inn gjennom loftsvinduene. Og så skjer det aller skumleste: Han får øye på Sofie, strekker armen inn mot senga hennes, og plukker henne opp. Så løper han av gårde med henne.

Heldige Sofie
Heldigvis for Sofie er det SVK som har plukket henne opp. Han er den eneste Store Vennlige Kjempen i hele Kjempeland. Alle de andre kjempene er digre kjøttslafsende monstre, og om natten, når alle sover, raser de rundt i verden på jakt etter mat. Det beste de vet er små, søte menneskebønner. De eneste som kan stoppe Kjøttstykketyggeren, Barneknaskeren, Blodgulperen og de andre, er SVK og Sofie – med litt hjelp fra Hennes Kongelig Høyhet dronningen.

Kreativ og leken
Roald Dahl var en av verdens mest geniale barnebokforfattere. Få andre forfattere tøyer språket like langt – den store, vennlige kjempen har ganske underlig ordforråd og enda merkeligere syntaks, som i denne replikken, til dronningen: «Jeg har, Majestetiske, også tatt med meg en hel stabelhaug agurkulureplanter som jeg herved fornærmer, med din majonesiske tillatelse, til din kongolesiske gartner. Han kan putte dem i jorda, og dermed har vi et forevigvarende matlager av avskyskrekkelig føde til disse tørsteblodige
kjempene.» Barna ler ofte av de rare ordene, og kanskje finner de på egne merkelige ord. Dette er språkglede mellom to permer!

Barn over hele verden elsker Roald Dahls hemningsløse, sprø, kloke og sprudlende fortellinger.

Medlemsvurdering:
Julegave til en 10-åring. Husker mine barn elsket denne da de var små så det var hyggelig å se den igjen.

Mona Smedsrud

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
211
ISBN
9788205481145
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
The BFG
Format
24 x 18 cm
Nr
8085099

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

K
Kirsten H Hansen – 31.03.2020

– Alltid spennende for både voksne og barn med Roald Dahl

M
Mona Smedsrud – 10.12.2019

– Julegave til en 10-åring. Husker mine barn elsket denne da de var små så det var hyggelig å se den igjen.

K
Kristin Moe – 30.09.2016

– Flott og spennende bok for alle i familien fra 6 år og oppover 😊

M
Margrethe Stave Olsen – 12.05.2016

– Det var en ordentlig morsom bok , mener Gabriel , 10 år

K
Katrine – 03.05.2016

– En bok ungene syntes var spennende og bra.

M
Mette Nicolaysen – 03.05.2016

– Svk

M
Medlemsnummer 73467748 – 02.05.2016

– Artig og spennende bok som 6-åringen likte godt som høytlesing på sengekanten :)

A
A.L – 02.05.2016

– En magisk og spennende bok som får fart på alle følelsesregistrene i kroppen til lytteren. Roald Dahl skuffer aldri!

R
Ruth Marie Dahlum Holmen – 02.05.2016

– Svk

T
Tanya – 02.05.2016

– Kjempemorsom!!!

I
Ingrid – 02.05.2016

– Engasjerende og morsom bok! 😊

C
Camilla – 30.04.2016

– Super historie

K
Karin Eltvik – 30.04.2016

– SVK

M
Marit – 29.04.2016

– Bra bok som er veldig spennende. Kjempene som drar rundt å spiser folk er med på å gjøre boka spennende. SVK som er en snill kjempe som drar rundt og blåser drømmer ut til folk, på en av turene møter han ei jente på et barnehjem. De to tar opp kampen mot de slemme kjempene og får møte den engelske dronningen.

S
Steinar Sætre – 29.04.2016

– SVK er ei bok som passer veldig bra for barn som skal lære å lese stille. Kjøpte boka da dette er ei bok som alle "må" ha i sin samling. Veldig godt mottatt og fungerer svært godt som "boka i sekken".

k
kaffe – 13.12.2005

– Dette er en av de koseligste bøkene til Roald Dahl. Dahl har en genuin evne til å skildre skumle ting på en ufarlig måte. Hvem hadde trodd man kunne bli venn med et troll? Dahl har dessuten en annen evne: den å beskrive verden akkurat slik barn ser den: akkurat like magisk og spennende. Slik oppnår Dahl at man kjenner seg igjen i hovedpersonene, som her i Sophie, og i tillegg klarer han å bygge opp en trygghet som skaper tillit til troll som Store Vennlige Kjempe. Dahl gjør verden til et bedre sted! I tillegg til alle disse typiske Dahl-trekkene er SVK en særegent fin historie om vennskap og om det å være liten og stor i verden.

M
MoreTEN – 12.10.2005

– Jeg elsker denne boken, helt siden jeg var liten gutt. Den er et nydelig eventyr, som virkelig setter fantasien i sving. Den er leken, og språket er veldig løst og ledig. Til tider kanskje naivt, men det gir den bare en ekstra humoristisk snert. Stor Vennlig Kjempe er jo vennen alle drømmer om å ha, og kunne ta en med ut på spennende nattlige utflukter. Så har du de slemme kjempene, som er enda større enn SVK og de spiser små søte uskyldige barn! Hvilket barn, og voksent barn, spærrer ikke opp øynene da? Det hele blir en klassisk kampen mellom det gode og det onde, men hvem går av med seieren? Dette er en fryd av en bok, et av Dahls mange fyrverkeri av skrivekunst. Neida, den er lettlest. Men den er samtidig kløktig gjort, og ikke minst med en barnebok som ikke nødvendigvis skal moralisere barna. Heia SVK!

L
L.M. – 02.10.2005

– Boka SVK handler om ei jente, Sophie, som bor på et barnehjem. En natt mørk, skummel natt ser hun en stor skygge ute. Det er SVK, eller Store Vennlige Kjempe.Hun blir hun kidnappet av kjempen SVK, og SVK tar Sophie med seg til sin verden, der det lever messe vonde kjemper som spiser barn. Sophie sammen med Store Vennlige Kjempe planlegger å gjøre opprør mot kjempene Barneknaskeren, Kjøttstykketyggeren og Beinknuseren. Hvordan går det?
Boka var veldig fasinerende, og kan absolut anbefales. Spessielt til barn på mellom 5 og 9 år. Man kan lett leve seg inn i Sophies, eller SVKs verden. Boka er veldig lettlest, og passer godt som lesetrening.

I
Ida – 30.07.2005

– SVK handlar om ei jente som bur på eit barneheim. Ho møter SVK, eller Store Venlige Kjempe. SVK tar ho med seg til sin verden, der vonde kjemper lever. Det er ein veldig spennande bok som lar deg få sjå korleis andre verdener kan vere og sprøe forklaringar ingen andre forfattarar enn Roald Dahl kan finne på. Landskapet er fargerikt beskrevet. Historia er spekket av vennskap mellom SVK og hans unge venninne Sophie. Ein drømmande forteljing som drar deg inn i kjempenes verden. Eg kan verkelig anbefale denne boka til alle unge som liker å lese.
Egner seg veldig godt til nybegynnarar utan så masse lesetrening.

Oppdag mer

Bøker som ligner på SVK:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Villdyr

Håkon Marcus
Innbundet 
262,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv