Meny
SVK - Roald Dahl
SVK - Roald Dahl

SVK

; Quentin Blake (Illustratør) ; Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Roald Dahl-klassikeren SVK hører hjemme i enhver barnebokhylle. Les boka sammen, og gled dere til filmen kommer! Les mer
Vår pris
254,-
Spar
25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 254,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Roald Dahl-klassikeren SVK hører hjemme i enhver barnebokhylle. Les boka sammen, og gled dere til filmen kommer!

Sofie får ikke sove. Alle de andre barna på barnehjemmet har allerede sovnet. Kanskje det er dette de kaller heksetimen, tenker Sofie. Fra vinduet sitt ser hun noe skremmende og oppsiktsvekkende: Hun ser en diger kjempe som bøyer seg ned for å kikke inn gjennom loftsvinduene. Og så skjer det aller skumleste: Han får øye på Sofie, strekker armen inn mot senga hennes, og plukker henne opp. Så løper han av gårde med henne.

Heldige Sofie
Heldigvis for Sofie er det SVK som har plukket henne opp. Han er den eneste Store Vennlige Kjempen i hele Kjempeland. Alle de andre kjempene er digre kjøttslafsende monstre, og om natten, når alle sover, raser de rundt i verden på jakt etter mat. Det beste de vet er små, søte menneskebønner. De eneste som kan stoppe Kjøttstykketyggeren, Barneknaskeren, Blodgulperen og de andre, er SVK og Sofie – med litt hjelp fra Hennes Kongelig Høyhet dronningen.

Kreativ og leken
Roald Dahl var en av verdens mest geniale barnebokforfattere. Få andre forfattere tøyer språket like langt – den store, vennlige kjempen har ganske underlig ordforråd og enda merkeligere syntaks, som i denne replikken, til dronningen: «Jeg har, Majestetiske, også tatt med meg en hel stabelhaug agurkulureplanter som jeg herved fornærmer, med din majonesiske tillatelse, til din kongolesiske gartner. Han kan putte dem i jorda, og dermed har vi et forevigvarende matlager av avskyskrekkelig føde til disse tørsteblodige
kjempene.» Barna ler ofte av de rare ordene, og kanskje finner de på egne merkelige ord. Dette er språkglede mellom to permer!

Barn over hele verden elsker Roald Dahls hemningsløse, sprø, kloke og sprudlende fortellinger.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 211
ISBN: 9788205481145
Utgave: 6. utg.
Orig.tittel: The BFG
Alder: Barn 6-9
Format: 24 x 18 cm
Nr: 8085099
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger