SVK

Roald Dahl-klassikeren SVK hører hjemme i enhver barnebokhylle. Les boka sammen, og gled dere til filmen kommer! Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Roald Dahl-klassikeren SVK hører hjemme i enhver barnebokhylle. Les boka sammen, og gled dere til filmen kommer!

Sofie får ikke sove. Alle de andre barna på barnehjemmet har allerede sovnet. Kanskje det er dette de kaller heksetimen, tenker Sofie. Fra vinduet sitt ser hun noe skremmende og oppsiktsvekkende: Hun ser en diger kjempe som bøyer seg ned for å kikke inn gjennom loftsvinduene. Og så skjer det aller skumleste: Han får øye på Sofie, strekker armen inn mot senga hennes, og plukker henne opp. Så løper han av gårde med henne.

Heldige Sofie
Heldigvis for Sofie er det SVK som har plukket henne opp. Han er den eneste Store Vennlige Kjempen i hele Kjempeland. Alle de andre kjempene er digre kjøttslafsende monstre, og om natten, når alle sover, raser de rundt i verden på jakt etter mat. Det beste de vet er små, søte menneskebønner. De eneste som kan stoppe Kjøttstykketyggeren, Barneknaskeren, Blodgulperen og de andre, er SVK og Sofie – med litt hjelp fra Hennes Kongelig Høyhet dronningen.

Kreativ og leken
Roald Dahl var en av verdens mest geniale barnebokforfattere. Få andre forfattere tøyer språket like langt – den store, vennlige kjempen har ganske underlig ordforråd og enda merkeligere syntaks, som i denne replikken, til dronningen: «Jeg har, Majestetiske, også tatt med meg en hel stabelhaug agurkulureplanter som jeg herved fornærmer, med din majonesiske tillatelse, til din kongolesiske gartner. Han kan putte dem i jorda, og dermed har vi et forevigvarende matlager av avskyskrekkelig føde til disse tørsteblodige
kjempene.» Barna ler ofte av de rare ordene, og kanskje finner de på egne merkelige ord. Dette er språkglede mellom to permer!

Barn over hele verden elsker Roald Dahls hemningsløse, sprø, kloke og sprudlende fortellinger.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
211
ISBN
9788205481145
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
The BFG
Format
24 x 18 cm
Nr
8085099

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på SVK:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Villdyr
3 for 2

Villdyr

Håkon Marcus
Innbundet 
169,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv