Meny
Menneskenes mest fordekte minne - Mohamed Mbougar Sarr

Menneskenes mest fordekte minne

; Thomas Lundbo (Oversetter)

«Fra første setning har den en tiltrekningskraft som bare kan sammenliknes med forelskelsens.»

Spektakulær Goncourt-vinnende roman.

I 2018 oppdager den unge forfatteren Diégane en legendarisk bok i Paris, utgitt i 1938 med tittelen Det umenneskeliges labyrint. Ingen vet hvor det ble av forfatteren, en gang genierklært, deretter vanæret på grunn av anklager om plagiat. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 05.05.2023

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 05.05.2023

Spektakulær Goncourt-vinnende roman.

I 2018 oppdager den unge forfatteren Diégane en legendarisk bok i Paris, utgitt i 1938 med tittelen Det umenneskeliges labyrint. Ingen vet hvor det ble av forfatteren, en gang genierklært, deretter vanæret på grunn av anklager om plagiat. Diégane bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde med ham.

Jakten leder Diégane fra Paris til Amsterdam, Buenos Aires og Dakar. Her blir han forført og belært, beruset og overrasket - hele tiden mens han vikler seg lenger og lenger inn i labyrinten som var forfatterens liv.

Menneskenes mest fordekte minne er en storslått fortelling om livet og døden, om kolonialisme og undertrykkelse, om skjebner og kjærlighet - men mest av alt er den en uforlignelig hyllest til litteraturen. Boken er under utgivelse i 40 land og er hyllet av kritikere verden over. Sarr ble belønnet med Goncourt-prisen for romanen, som har solgt over en halv million eksemplarer i Frankrike. Han er en av de mest spennende stemmene i den yngre franskspråklige litteraturen.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205574939
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: La plus secrète mémoire des hommes
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Fra første setning har den en tiltrekningskraft som bare kan sammenliknes med forelskelsens.»

«En vidunderlig hyllest til fiksjonens kraft ... en magisk og rik labyrint.»

«.. en overveldende leseopplevelse: på samme tid smart spenningsroman, overbevisende lovsang til litteraturens kraft og et skarpt oppgjør med kolonialismen ... fullstendig lysende romankunst.»

«En fantastisk bok, en juvel av kunnskap som fortryller, forflytter og forfølger deg. Mohamed Mbougar Sarr, husk dette navnet, er den unge forfatteren av denne fascinerende boken med en arkitektur like perfekt som den er spennende.»

«Oppfinnsomheten og motet hans samt kompromissløsheten i språket gjør denne boken, som utforsker nødvendigheten av å leve og skrive, til en kjærlighetserklæring til litteraturen.»

«En mektig roman.»