Meny

Ren

; Ingrid Melfald Hafredal (Oversetter)

En nådeløs observasjon av klasse og raseri, for deg som liker Leïla Slimani og Jean Genets.

Dette er den Booker-nominerte Zérans tredje roman. Her forteller hun historien om hushjelpen Estela som dras mellom arbeidslivet i storbyen og minnene fra oppveksten på landet. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 14.04.2023

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 14.04.2023

En nådeløs observasjon av klasse og raseri, for deg som liker Leïla Slimani og Jean Genets.

Dette er den Booker-nominerte Zérans tredje roman. Her forteller hun historien om hushjelpen Estela som dras mellom arbeidslivet i storbyen og minnene fra oppveksten på landet. Estela avskyr og forakter arbeidsgiverne sine, et ektepar med ekstravagante vaner og ubetydelige problemer, som de liker å gjøre langt større enn de er. Mangelen på respekt for livet hennes preger hverdagen. Likevel kjenner Estela en uforklarlig kjærlighet til familien hun tjener.

Romanen begynner med et uomtvistelig faktum - en jente har dødd. Derfra utforsker forfatteren, i en sterk og ubehagelig jeg-fortelling, Estelas liv som hushjelp. Hun viser hvordan hushjelpens tilsynelatende enkle liv blir til et repetitivt mareritt av nedverdigelser og vold. Romanen tar oss med inn i hjemmets mest intime sone, og viser oss hvordan makten manifesterer seg, og hvor usynlig og upåaktet hushjelpen - som lever sammen med familien - er. Estelas undertrykte føleleseliv blir, sammen med utmattelse og raseri, til en livsfarlig cocktail som driver leseren frem til kjernen i romanen - et barns død.

Alia Trabucco Zerán er en chilensk forfatter. Hun har mottatt flere litterære priser i hjemlandet og ble nominert til den internasjonale Booker-prisen for sin første roman.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bonnier norsk forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788234713163
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Limpia
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger