Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Of Mice and Men

160,-
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Detaljer

Forlag
Josef Weinberger Plays
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
95
ISBN
9780856761539
Utgivelsesår
2007
Format
20 x 13 cm
Priser
Short-listed for BBC Big Read Top 100 2003.

Medlemmers vurdering

L
Lille – 21.05.2009

– Det er de harde tredveåra, og George og Lennie reiser fra farm til farm og tar seg jobb som arbeidere på åkrene. George er organisatoren, mens den tilbakestående Lennie er den sterke som kan løfte like mye som to andre menn til sammen. De to vennene er veldig ulike, men de har en felles drøm som gjør at de holder sammen gjennom tykt og tynt: drømmen om å kjøpe sin egen gård og bli uavhengige. Veien dit er imidlertid lang, og George må streve hardt for å holde seg selv og ikke minst Lennie unna trøbbel, for Lennie liker å ta på myke ting, og han vet ikke alltid når det er best å stoppe. Det hele er en enkel men gripende historie om vennskap, drømmer og hvor viktig det er å ta vare på hverandre, og boka kan absolutt anbefales for alle.

J
JKJ – 28.02.2008

– Klassikeren "of mice and men" er skrevet av den glimrende forfatteren John Steinbeck. Boka handler om Lennie og George. Lennie er tilbakestående og George lovet tanten hans og ta seg av han like før hun døde. Lennie er en stor og sterk kar. Egentlig så er han som et snilt barn, men han eier ikke kontroll. Dette byr på katastrofale konsekvenser som får høy dramatiske følger for de to gårdsarbeiderne. Boka er meget godt skrevet, og har en god historie. Jeg vil anbefale denne til de som liker å lese gamle klassikere. For er det noe denne boka er, så er det en absolutt klassiker. Og et "must" for folk som er opptatt av litteratur.

M
Mona – 12.10.2007

– Vi møter George og Lennie, to venner som er ute etter å få seg en jobb og leve den amerikanske drømmen. De vil bo på en gård med dyr. Det blir vanskelig for begge to å få seg jobb når Lennie er tilbakestående, og særlig når sjefens sønn har problemer med sånne folk som han. Boka handler mye om George og Lennie, og deres vennskap. De er mye uvenner, og samtidig leser man beskrivelser som viser deres sterke vennskap. Begynnelsen av boka er bra. Det er et godt språk som gjør at du liker boka, og personene er såpass forskjellige. Jeg synes at boka kan bli litt kjedelig utover i boka. Men allikevel så er den ikke så verst.

p
påsan – 07.03.2007

– Historien i seg selv er kjent nok. Lennie og George er to karer som begge kommer fra svært enkle kår. Lennie er en gorillatype, uten spesielle intellektuelle egenskaper. Han er rå muskelkraft, men siden han ikke er spesielt smart og ikke spesielt utviklet har han en tendens til å komme i trøbbel. George, som er hans "venn" og reisekamerat, tar vare på ham og hjelper ham ut av problemene. Selve handlingen begynner idet de skal begynne arbeidet sitt ved en ny gård. Drømmen de har båret på lenge er fortsatt der. Spørsmålet er om de noensinne kan få realisert den. Denne utgaven er supplert med en rekke spørsmål etter hvert kapittel, slik at man også får trent leseforståelsen. Jeg oppfatter det dithen at denne versjonen er svært god for barn(evt. voksne) med begrensede engelskkunnskaper, og egner seg veldig godt for elever i slutten av ungdomsskolen, selv om tematikken kan kanskje være litt over deres verden. En bedre versjon enn mange av de andre på markedet!

e
en mus – 31.03.2006

– En fin liten historie om to menn som gjennom et uvanlig vennskap viser oss en mengde styrke og mot. Vi møter George og Lennie gjennom deres reise i USA på 1930 tallet. Lennie er noe annerledes enn andre, får man si og George har det som sin noe ufrivillige/frivillige oppgave å passe på han. De har en felles drøm om et hus og et jorde som de selv skal styre, noe som motiverer dem. De er på flykt etter en alvorlig hendelse på sist arbeidsplass, og ankommer Salinas Valley hvor de blir hyret. Dette blir deres skjebnested, deres ende og deres frihet. En god bok om vennskap og det å ha en drøm.

T
Tomine=) – 19.07.2005

– Denne boken leste jeg i skolesammenheng. Var ikke så gira når jeg fikk den,men nå er jeg veldig glad for at jeg har lest den!
Denne boka omhandler vennskapet mellom den smarte George, og den tilbakestående Lennie. De arbeider på gårder, men Lennie klarer stadig å rote ting til, derfor blir de ikke på samme sted permanent.
Det fine med denne boka er nettopp vennskapet mellom George og Lennie. Denne boka har mange gode poeng, og viser hvor viktig vennskap er. Hvor viktig det er å respektere mennesker for hvem de er. At det er viktig å ta vare på andre. Alle mennesker trenger noen!

G
Gamle Sniggabo – 21.04.2005

– "Of Mice and Men" handler om tilbakestående Lennny og hans venn George som reiser rundt i California på leit etter arbeid, mens de sparer opp penger til å få realisert drømmen sin; En egen gård der de kan leve i fred for seg selv. Problemet er bare at uvitende Lenny alltid roter seg opp i problemer og de må reise videre til neste gård.
Boka kan leses som en historie om å følge sin drøm, men handler først og fremst om et evigvarende vennskap. Steinbeck fører et språk som er svært lett å forstå for nordmenn selv om det er mye bruk av slang, men det som allikevel imponerer meg mest er hvor kortfattet boka er uten at en føler seg snurt eller avspist.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Of Mice and Men:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hamnet

Maggie O'Farrell
Innbundet 
409,- 449,-
 

Layla

Colleen Hoover
Paperback 
131,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv