Meny
 
Teatermakeren ; Ganske enkelt komplisert : to skuespill - 
      Thomas Bernhard
    
      Sverre Dahl

Teatermakeren ; Ganske enkelt komplisert : to skuespill

; Sverre Dahl (Oversetter)

Serie: Klassikerserien moderne tider 41

TEATERMAKEREN - GANSKE ENKELT KOMPLISERT
Selv om den østerrikskeforfatteren Thomas Bernhard (193 I1989) er mest kjent som romanforfatteri Norge, var dramatikken en helt sentral del av hans liv og verk. Les mer
Vår pris
178,-

(Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 178,-

(Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

TEATERMAKEREN - GANSKE ENKELT KOMPLISERT
Selv om den østerrikskeforfatteren Thomas Bernhard (193 I1989) er mest kjent som romanforfatteri Norge, var dramatikken en helt sentral del av hans liv og verk. Han varutdannet på skuespill og regilinjen ved Mozarteum i Salzburg og skrevhele tyve teaterstykker.
Teatermakeren regnes somBernhards aller beste komedie og stykket hadde stor suksess i Eirik Stubøs regipå Rogaland Teater i 1999. Den selvbevisste «statsskuespilleren» Bruscon kommertil et vertshus i landsbyen Utzbach for å spille sitt eget «verdenshistoriske»skuespill. Her må han kjempe mot vertens uforstand, et gammelt Hitlerbilde påveggen, og brannsjefens vegring mot åtillate totalt mørke i salen på slutten avstykket. Men «bare med den største hensynsløshet mot seg selv og andre» kan manlage stor kunst.
Ganske enkelt komplisert harogså en gammel storskuespiller som den sentrale figur. Som pensjonist lever hantilbaketrukket i sin leilighet hvor han reflekterer over sitt liv somskuespiller. Han har alltid sammenlignet seg med Shakespeare, og igjen setteskravet om sublim kunst opp mot det latterlige og vulgære, det kompromissløseopp mot det tragisk egosentriske.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bokvennen
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 219
ISBN: 9788274881143
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Der Theatermacher ; Einfach kompliziert
Format: 13 x 20 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger