Meny
De dansk-norske tropekoloniene - Roar Løken

De dansk-norske tropekoloniene

sukker, krydder, slaver og misjon

«Var Norge slavenasjon? Roar Løkens bok om de dansk-norske tropekoloniene er brennaktuell.»

, Dagbladet
Mange nordmenn deltok som embetsmenn, handelsmenn, håndverkere og på annet vis i tropekoloniene. Tropesykdommer, forlis og alkohol tok mange liv, så det var ikke mange som vendte tilbake. Mot slutten av 1700-tallet gjorde stadig flere land slutt på slavehandelen, men ikke slaveriet. Les mer
Vår pris
449,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 449,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Mange nordmenn deltok som embetsmenn, handelsmenn, håndverkere og på annet vis i tropekoloniene. Tropesykdommer, forlis og alkohol tok mange liv, så det var ikke mange som vendte tilbake. Mot slutten av 1700-tallet gjorde stadig flere land slutt på slavehandelen, men ikke slaveriet. Mange plantasjeeiere så da avl som eneste løsning for å skaffe arbeidskraft. Da steg verdien av unge slavepiker enda mer - især de med «stående bryster» - for nå skulle de ikke bare tjenestegjøre som «husholdersker», men skulle også gjøre sitt for å opprettholde arbeidskraften i Dansk Vestindia. Norge gikk ut av unionen med Danmark i 1814, men også etter den tid var mange nordmenn fortsatt engasjert i virksomheten.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Solum Bokvennen
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 469
ISBN: 9788256023288
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Var Norge slavenasjon? Roar Løkens bok om de dansk-norske tropekoloniene er brennaktuell.»

, Dagbladet

«Løken skriv godt og innsiktsfullt om dei dansk-norske tropekoloniane. (...) Løken har skrive ei solid bok som kastar lys over mange ukjende sider ved slavetida og synet på slaveriet.»

, Dag og Tid