Min side Kundeservice Bli medlem

Noen kjenner mitt navn

"... storslagen historisk roman."

Porsgrunn Dagblad

Noen kjenner mitt navn er en storslagen historisk roman som spenner over tre kontinenter og to århundrer. Men denne prisbelønte boken er fremfor alt den hjerteskjærende beretningen om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest-Afrika og tvunget om bord i et slaveskip med kurs for South Carolina. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Noen kjenner mitt navn er en storslagen historisk roman som spenner over tre kontinenter og to århundrer. Men denne prisbelønte boken er fremfor alt den hjerteskjærende beretningen om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest-Afrika og tvunget om bord i et slaveskip med kurs for South Carolina. Etter å ha jobbet på en indigoplantasje i mange år blir hun videresolgt, men klarer å flykte fra sin eier i New York, der hun havner midt i den amerikanske uavhengighetskrigen mot britene. Mange dramatiske begivenheter senere befinner hun seg nok en gang om bord i en seilskute på Atlanterhavet. Men nå er hun fri og på vei bort fra et land hun helst vil glemme, med kurs for et hjemland som ikke lenger finnes.

Detaljer

Forlag
Font
Språk
Bokmål
ISBN
9788281691278
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
The book of negroes

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"... storslagen historisk roman."

Porsgrunn Dagblad

"Det er kontrastkombinasjonen av ondt og godt, stygt og vakkert som gjør denne boka til et stort stykke litteratur. Aminata er en ordentlig heltinne ... vi både tror på henne og blir begeistret imponert."

Gudbrandsdølen Dagningen

"Et sted rundt side 389 i Lawrence Hills Noen kjenner mitt navn skjønte jeg at jeg var blitt så fullstendig oppslukt av hans mesterlige fortelling om Aminata Diallos harde liv og grufulle tid at jeg hadde glemt at jeg leste en roman. Men det gjorde jeg. Og den er gnistrende god (...) Aminata er en forbløffende litterær skikkelse."

Literary Review of Canada

"Noen kjenner mitt navn er et mesterverk, dristig og imponerende i sitt geografiske, historiske og menneskelige omfang, overbevisende i sin detaljrike fortellerkunst og nødvendig i sin fremmaning av den virkeligheten som skjuler seg bak sporene historien har etterlatt seg."

The Globe and Mail

"Skakende roman ... Forfatteren har en velutviklet evne til å engasjere leseren, og Aminatas historie vil få stille seg likegyldig til."

Aftenposten

«... stolt, høyreist litteratur om enkeltmenneskets følelse av egenverdi i kontrast til omgivelsenes brutale undertrykkelse ... båret frem av ekte indignasjon og fortellerglede.»

VG

«Fortellingen er opprørende langt inn i margen (...) Lawrence Hill klarer likevel å holde balansen mellom historiske fakta, underholdning og dramatikk. Han mesker seg ikke i grusomhetene.»

Dagbladet

"En dikterisk triumf (...) her presenteres vi for den ene høgdramatiske hendingen etter den andre uten at fortellingen derfor på noe punkt virker overlesset og svulstig."

Stavanger Aftenblad

"Meena er en skikkelse og et menneske som tar bolig i deg som leser. Det er sterke følelser som settes i sving. Historien er fengslende, sårende, rørende, sinneframbringende og den er skrevet i et lett og godt flytende språk. Det er ikke lett å legge boken fra seg ... anbefales på det varmeste. Til ettertanke og horisontutvidelse."

Varden

"Det føles nesten som et privilegium å få lov til å følge med på Aminatas lange reise. Dette er en roman jeg har fått mye igjen for å lese."

Bok og Samfunn

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Noen kjenner mitt navn:

Hest

Geraldine Brooks
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv