Min side Kundeservice Bli medlem

Nordmenn i slavefart

og andre historier fra det danske koloniriket

Danmark-Norge var involvert i kolonisering og handel med afrikanske og indiske slaver på 16-, 17- og begynnelsen av 1800-tallet. Innen Norge forlot unionen med Danmark i 1814 hadde i underkant av 100 000 slaver blitt fraktet fra de dansk-norske fortene i Afrika til plantasjene i Karibia, med nordmenns hjelp. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Danmark-Norge var involvert i kolonisering og handel med afrikanske og indiske slaver på 16-, 17- og begynnelsen av 1800-tallet. Innen Norge forlot unionen med Danmark i 1814 hadde i underkant av 100 000 slaver blitt fraktet fra de dansk-norske fortene i Afrika til plantasjene i Karibia, med nordmenns hjelp.

Ikke alle slavene ble fraktet til Den nye verden. Et stort antall ble solgt til andre slavehandlere innad i Afrika. Slavehandelen var basert på handel, og nordmenn fikk tidlig sentrale roller. De var sjøfolk, investorer, plantasjeeiere, embedsmenn, soldater, torturister og mye annet. Mange nordmenn slo seg ned i koloniene og det var også flere mennesker fra koloniene som kom til Norge.

Store deler av grunnlaget for den moderne rasismen kom nettopp som et resultat av den transatlantiske slavefarten og bruken av slaver på plantasjer. Afrikanske mennesker ble umenneskeliggjort. Plantasjeeierne og handelskompaniene begrunnet bruken av slaver med at afrikanere var usiviliserte ville. Det var en strategi som var like effektiv som den var ondskapsfull.

"Nordmenn i slavefart" er en gjennomgang av den dansk-norske kolonihistorien som viser de ulike rollene nordmenn hadde i den transatlantiske slavehandelen. Men den handler også om hvilken rolle slavefarten spilte for utviklingen av rasismen i Norge.

Detaljer

Forlag
Humanist forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
293
ISBN
9788282822176
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Nordmenn i slavefart
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nordmenn i slavefart:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-
 
Katla
3 for 2

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 

USA

Espen Hammer
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv