Min side Kundeservice Bli medlem

Paradisets elendige

roman

På vei til Vest-India, og de dansk-norske koloniene, havarerer fregatten Færø, og skipet søker nødhavn
i Bergen. Her mønstrer Johannes Hauge på. Hauge er på rømmen etter en grusom forbrytelse, og en reise ut i det uvisse fremstår som den perfekte flukt. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

På vei til Vest-India, og de dansk-norske koloniene, havarerer fregatten Færø, og skipet søker nødhavn
i Bergen. Her mønstrer Johannes Hauge på. Hauge er på rømmen etter en grusom forbrytelse, og en reise ut i det uvisse fremstår som den perfekte flukt.

Skipet Færøs ferd med straffanger, prostituerte og sinnsyke er basert på virkelige hendelser.
Første bok i en stor romanserie med handling fra koloniene i Dansk Vestindia, den tar oss med til annen halvdel av 1600-tallet, og øya St. Thomas.
Neste bok er I slaktemåneden, som omhandler det store slaveopprøret på St. Jan, på 1730-tallet.

Medlemsvurdering:
Dette er første bok i en romanserie om en periode i norgeshistorien som er lite kjent, nemlig dansk/norsk involvering i slavehandel-/drift og kolonialisering. Paradiset er den karibiske øya St.Thomas (Jomfruøyene) og de elendige er både slavene som ble fraktet fra Afrika og de blanke (hvite) som ble deportert dit for å bygge den nye kolonien. Det er mye brutale beskrivelser av både overfarten på en seglskute og livet på tropeøya med sykdom og død. Men det er og en fin fortelling med innlevelse om hovedpersonen Johannes og hans liv, først som øyas graver og så som plantasjeeier med eget slaveri. Boka er godt skrevet og lett å lese. Slutten er alarmerende med et alvorlig slaveopprør. Romanen bygger på faktiske hendelser og blir derfor enda mer interessant og autentisk. Ser fram til neste.

Margareth Hauge Haagensen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
441
ISBN
9788203361944
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 13 cm
Nr
8176469
Serie
Vestindiakvintetten 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

E
E. A. – 27.07.2021

– En ok bok, men dessverre ikke så god som håpet. En noe uventet begynnelse og slutt, der særlig sistnevnte bidro til å trekke noe ned.

M
Margareth Hauge Haagensen – 15.11.2016

– Dette er første bok i en romanserie om en periode i norgeshistorien som er lite kjent, nemlig dansk/norsk involvering i slavehandel-/drift og kolonialisering. Paradiset er den karibiske øya St.Thomas (Jomfruøyene) og de elendige er både slavene som ble fraktet fra Afrika og de blanke (hvite) som ble deportert dit for å bygge den nye kolonien. Det er mye brutale beskrivelser av både overfarten på en seglskute og livet på tropeøya med sykdom og død. Men det er og en fin fortelling med innlevelse om hovedpersonen Johannes og hans liv, først som øyas graver og så som plantasjeeier med eget slaveri. Boka er godt skrevet og lett å lese. Slutten er alarmerende med et alvorlig slaveopprør. Romanen bygger på faktiske hendelser og blir derfor enda mer interessant og autentisk. Ser fram til neste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Paradisets elendige:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv