Meny
Dandy - Jan Guillou

Dandy

; Bodil Engen (Oversetter)

Serie: Det store århundret 2

Der "Brobyggerne" kretset rundt 1900-tallets ingeniørkunst og teknikk, omhandler "Dandy" kunstverdenen. En verden som også var sterkt preget av en optimistisk forestilling om at 1900-tallet skulle bli fredens århundre. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

I denne romanen, som er den andre i rekken om de tre norske brødrene i det 20. århundrets Europa, får vi vite hva som skjedde videre med Sverre, fra den første forelskelsen i Dresden der han og den engelske ingeniørstudenten Lord Albert Manningham bestemte seg for et liv sammen. De to unge og elegante gentlemen reiser tilbake til Wiltshire i Sør-England, hvor tilværelsen viser seg ikke å bli like idyllisk og enkel som Sverre forventet.

Guillou maler med bred pensel. Han har stort overblikk og imponerende grep om det omfattende historiske materialet.
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Albert har arvet tittel og ansvaret for slottet Manningham etter sin fars død. Her bor også mor, bestemor og Alberts tre søstre, som hadde håpet at Albert skulle komme hjem med en kone. Londons homoseksuelle verden er fortsatt rystet over tiltalen og fengselsdommen mot Oscar Wilde, hvis krets Albert tilhørte før han mer eller mindre ble tvunget til å reise til Dresden. Lord Albert introduserer Sverre for Londons kunstnere, bohemer og for den frigjorte Bloomsbury-kretsen.

Elegant fletter Guillou inn samtidens personer og debattemaer i handlingen. (...) Jan Guillou er en god forteller. Han er belest og kunnskapsrik. Han behersker dessuten et tema som kunst, og han gjengir tidsånden.
Kjell-Ove Cederquist, Dagbladet (Sverige)

Der Brobyggerne kretset rundt 1900-tallets ingeniørkunst og teknikk, omhandler Dandy kunstverdenen. En verden som også var sterkt preget av en optimistisk forestilling om at 1900-tallet skulle bli fredens århundre.

Noen sa at denne boka bare har én feil: at den slutter. Og jeg er tilbøyelig til å være enig. (...) Et ekstra pluss for det fine omslaget.
Bokmalen

Dandy er andre del i romanserien om 1900-tallets Europa.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Piratforl.
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 308
ISBN: 9788281434660
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Dandy
Format: 22 x 16 cm
Nr: 8015899
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger