Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Der fire veier møtes

«Der fire veier møtes sitter i etter endt lesing. [Kinnunen] får deg til å tenke gjennom hvorfor vi gjør som vi gjør sammen med andre mennesker, og kanskje spesielt i ens egen familie.»

Anette Os, Fædrelandsvennen

I ei lita bygd i det nordlige Finland skiller den unge jordmora Maria seg ut og blir gjenstand for folkesnakk. Hun er selvstendig, forsørger seg selv, og får datteren Lahja utenfor ekteskap. Senere får også Lahja et barn utenfor ekteskap. Les mer

179,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I ei lita bygd i det nordlige Finland skiller den unge jordmora Maria seg ut og blir gjenstand for folkesnakk. Hun er selvstendig, forsørger seg selv, og får datteren Lahja utenfor ekteskap. Senere får også Lahja et barn utenfor ekteskap. Men hun ønsker ikke å leve livet alene, slik som moren, og gifter seg med Onni. Etter andre verdenskrig vender Onni hjem som en helt. Men han finner seg ikke til rette i ekteskapet, og søker seg stadig vekk. Mange år senere bor Lahja alene i det store slektshuset sammen med yngstesønnen og hans familie - i et hus der alt forblir usagt. Til slutt blir det svigerdatteren Kaarina som finner svarene på familiens mange fortielser og løgner.

I denne originale og sterke finske slektsromanen skildres Maria, Lahja, Kaarina og Onnis liv fra 1890-årene og nesten fram til i dag med en sjelden innlevelse og kraft. På sinnrikt sett viser den fram de rommene vi bygger for oss selv, for familiene og drømmene våre.

Medlemsvurdering:
Denne familiekrøniken sier alt uten overdrevne skildringer. Måten denne familien beskrives gjør at en kan kjenne på de følelsene Tommi Kinnunen formidler gjennom sine karakterer. Lenge siden jeg har lest en så bra bok. Gleder meg til neste bok "Lyset bak øynene"

Hanne

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
308
ISBN
9788253039169
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Neljäntienristeys
Format
20 x 13 cm
Nr
8145733

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Der fire veier møtes sitter i etter endt lesing. [Kinnunen] får deg til å tenke gjennom hvorfor vi gjør som vi gjør sammen med andre mennesker, og kanskje spesielt i ens egen familie.»

Anette Os, Fædrelandsvennen

«Fra første linje i sin fenomenalt flotte debut griper finske Tommi Kinnunen leserne sine akkurat der hvor huden er tynnest ... Det er eminent godt gjort og befriende blottet for overfortolkninger eller unnskyldninger.»

Christian Møgeltoft, Jyllands-Posten

«Tommi Kinnunnen er et uvanlig sterkt språklig talent. Han gnistrer, enten han gjengir sviende dialoger, maler kraftige tidsbilder eller dreier intrigen i uventede retninger.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

«... en bok som ikke kan unngå å gjøre inntrykk på leseren.»

Sindre Hovdenakk, VG

Medlemmers vurdering

H
Hanne – 12.05.2020

– Denne familiekrøniken sier alt uten overdrevne skildringer. Måten denne familien beskrives gjør at en kan kjenne på de følelsene Tommi Kinnunen formidler gjennom sine karakterer. Lenge siden jeg har lest en så bra bok. Gleder meg til neste bok "Lyset bak øynene"

G
Gunhild – 11.10.2017

– Der fire veier møtes

H
Heidi Rushfeldt – 20.07.2017

– Flott familie saga.

G
Guri – 12.04.2016

– Flott og sterk bok men anbefales ikke til "nybegynnere " da den må "drøyes litt" under lesning. Den er Ikke lettlest men for min del en veldig god bok som får deg til å tenke litt

B
Birgit Sørensen – 17.03.2016

– En engasjerende og sterk bok.

R
Ragnhild Meland – 15.03.2016

– Kunne ha greid meg uten å ha lest denne, tam og langdryg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Der fire veier møtes:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv