Min side Kundeservice Bli medlem

Hundre års ensomhet

«En av det tjuende århundrets mest betydningsfulle romaner innen latinamerikansk litteratur.» Variety

Hundre års ensomhet er historien om sju generasjoner Buendía, om drømmer, utfordringer og ulykker i den lille colombianske byen Macondo. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

«En av det tjuende århundrets mest betydningsfulle romaner innen latinamerikansk litteratur.» Variety

Hundre års ensomhet er historien om sju generasjoner Buendía, om drømmer, utfordringer og ulykker i den lille colombianske byen Macondo.I Macondo har alt et annet innhold og en annen rytme enn i resten av verden. Så vel landsbyen som familien gjennomlever nybyggertid, borgerkriger, økonomisk vekst, industrialisering, ulykker og naturkatastrofer, forfall og glemsel. Det er en fantastisk verden, overdådig og makaber, skildret med grotesk humor og svart desperasjon.


Hundre års ensomhet står som et av de mest betydelige verkene innen den latinamerikanske magiske realismen, og er blitt oversatt til mer enn 30 språk.

«Hundre års ensomhet er det første litterære verket siden Første Mosebok som burde være obligatorisk lesning for hele menneskeheten ... García Márquez har utført en bragd idet han gir leseren et innblikk i alt som er dypt, meningsfullt og meningsløst i livet.»

New York Times Book Review«Hundre års ensomhet er en betydningsfull og substansiell roman, og språket er presist av den enkle grunn at hver setning er for utsøkt til å være overflødig. Romanen har høstet ros som vanligvis bare tilfaller store litterære verk med frugalt språk. Men det geniale ligger i den storslagne fortellerkunsten.»

The Independent«Etter femti år er mesterverket til García Márquez stadig like aktuelt ... Å oppleve et ruvende verk som Hundre års ensomhet er å bli minnet på ydmykheten alle burde vise når vi prøver å avgjøre hva som er sant, og hva som er usant.»

LitHub«Frodig, vill, uimotståelig ... Romanfigurene ruver med all sin kjærlighet og galskap, og sine kriger, allianser, kompromisser, drømmer og dødsfall ... de syder av liv mot det grønne presset fra selve naturen.»

Book World«Mer klarsyn, vidd, visdom og poesi enn man kan forvente av hundre år med forfattere, og langt mindre fra én mann.»

Washington Post Book World«Et uimotståelig verk av en historieforteller som blander magien fra eventyrene med realismeromanenes detaljrikdom og vidtfavnende familiekrøniker.»

New York Times«Hundre års ensomhet byr på en rekke refleksjoner om ensomhet og tidens gang. Den kan også leses som en syrlig betraktning om krigens ondskap, eller en varm hyllest til familiebånd. García Márquez har viktige ting på hjertet som fremdeles er aktuelle, femti år etter at boken kom ut.»
The Guardian

Medlemsvurdering:
"Hundre års ensomhet" er en burlesk roman, av mange regnet som et av hovedverkene i forrige århundres skjønnlitterære produksjon. Marquez forteller historien om familien Buendia og den colombianske landsbyen Macondo. Boken er befolket av mange særegne karakterer, det virker som om noe av hovedtanken bak boken er å fange livets kompleksitet. Det er en bok som må leses og oppleves, ikke leses OM. I en europeisk oppfattelse av "magisk realisme" er magien og realismen adskilt, mens det i Sør-Amerika ikke er en slik motsigelse. Pluss også for den legendariske åpningssetningen, som må sies å være minst like klassisk som åpningen av Hamsuns "Sult".

xyz

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
399
ISBN
9788205530768
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Cien años de soledad
Format
21 x 13 cm
Serie
Gyldendal pocket

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

x
xyz – 08.06.2007

– "Hundre års ensomhet" er en burlesk roman, av mange regnet som et av hovedverkene i forrige århundres skjønnlitterære produksjon. Marquez forteller historien om familien Buendia og den colombianske landsbyen Macondo. Boken er befolket av mange særegne karakterer, det virker som om noe av hovedtanken bak boken er å fange livets kompleksitet. Det er en bok som må leses og oppleves, ikke leses OM. I en europeisk oppfattelse av "magisk realisme" er magien og realismen adskilt, mens det i Sør-Amerika ikke er en slik motsigelse. Pluss også for den legendariske åpningssetningen, som må sies å være minst like klassisk som åpningen av Hamsuns "Sult".

j
jojo – 31.10.2006

– At dette er en av de aller, aller største verkene i verdenslitteraturen skal ikke jeg levne noen tvil om. Aldri har jeg lest en bok så rik på typer, bilder og hendelser. Boken handler om familien Buendia gjennom sju generasjoner, fra de grunnleger en landsby inne i sumpene i Amazonas, Macondo, til det de hele tiden har fryktet skjer... Dette er magisk realisme, det vil si at selv om det er vanlige mennesker og deres hverdag som skildres, skjer det fantastiske og "magiske" ting. Det som er bra med denne boka er at personene godtar all magien som en del av hverdagen. Familien Buendias historie blir etterhvert en historie om hele Latin-Amerikas skjebne og historie, og boka vokser etterhvert til også handle om alle menneskers liv. Den er utrolig rik på alle måter, også tematisk. Den vil få deg til å le, gispe, gråte, skjære tenner og til slutt sitter du igjen med en skremmende følelse... en følelse av hundre års ensomhet...

R
Ronny – 06.01.2006

– Mesteren av den magiske realismen gjør en bragd i denne, sin gjennombruddsroman. Mens han i "Kjærlighet i koleraens tid" har et fokus på nettopp kjærligheten, får vi her beskrevet alle livets mange fasetter fra et surrealistisk latinamerikansk perspektiv. Dersom det er svært viktig for deg som leser at virkelighet og fantasi holdes klart adskilt, er nok ikke dette noe for deg. Dersom du derimot ikke er fremmed for satire, metaforer, bilder og paralleller, bør det være lite å frykte her.
Gjennom sin beskrivelse av familien Buendia gjennom hundre år, får vi en metafor for hele Latin-Amerikas historie. Utbytting, borgerkrig, US-amerikanske fruktkompanier, fødsel, kjærlighet og brå død. Mesterlig skrevet.

a
ana – 21.07.2005

– Hundre års ensomhet er Márquez' kanskje mest kjente bok, og en av de beste ekseplene på genren han representerer, magisk realisme. I fortellingen om storfamilien Buendía og landsbyen deres, Macondo, glir nemlig realismen over i det som for oss virker helt usannsynlig, nesten magisk, og danner en fantastisk virkelighet i stedet, som er veldig typisk for den latinamerikanske fortellerkulturen.
Det kunne blitt skrevet utallige bøker om alt som Márquez får inn i en roman, noe som fører til at Hundre års ensomhet blir en dynamisk bok, i konstant forandring og utvikling. Ønsker du en introduksjon til latinamerikansk litteratur, er dette boken du ser etter, men også for den som vil ha en annerledes leseropplevelse, eller bare en god historie.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hundre års ensomhet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv