Min side Kundeservice Bli medlem

I eventyret

Romanserien Juvikfolket kom ut i seks band i åra 1918-23. Den følger slekta frå Juvika frå ei mytisk og ubestemmeleg fortid, og fram til det som var samtid då verket kom ut. Vi møter juviking.ane i kvardag og helg, uår og godt år, barnsøl og gravøl, på fiske og i arbeid med jord og dyr. Les mer

299,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Romanserien Juvikfolket kom ut i seks band i åra 1918-23. Den følger slekta frå Juvika frå ei mytisk og ubestemmeleg fortid, og fram til det som var samtid då verket kom ut. Vi møter juviking.ane i kvardag og helg, uår og godt år, barnsøl og gravøl, på fiske og i arbeid med jord og dyr.

I eventyret høyrer til Duuns lysaste romanar. Sjølv om den også inneheld overtru, skuffingar, einsemd og såre opplevingar, ligg det ein stor blå himmel over vesle Odin og livet hans i Kjelvika, der han undrast over den levande naturen, leiker med skjel, utforskar farar og får sine første kjærleiksmøte.

I eventyret er fjerdet bandet av Juvikfolket, og det første om Odin Setran, som kjem til å bli hovudperson i resten av serien. Mange tilrår nye Duun-lesarar å begynne med nettopp denne boka, som utan tvil høyrer til blant dei store barndomsskildringane i norsk litteratur, side om side med Aksel Sandemoses om Espen Arnakke, Johan Borgens om Lillelord og Torborg Nedreaas' om Herdis.

Med Juvikfolket fekk Olav Duun sitt store gjennombrot. Her føreligg fjerde bandet,
som har 100-årsjubileum i 2021. Etterord ved Beatrice M. G. Reed

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
212
ISBN
9788279904748
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
Juvikfolket 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

a
alias – 03.11.2005

– Dette er en sjarmerende beretning om Odin som vokser opp på flere forskjellige steder. Faren hans dukker først opp etter mange år, men det skorter ikke på farsfigurer likevel. Dette er en av bøkene i samlingen "Juvikfolket", og Odin møter vi igjen som voksen senere i verket. Det er spennende å følge opplevelsene han har som barn, og hva han tenker om ting som løgn, sannhet og det å være mann. Han må stadig bevise at han duger, og han er ingen reddhare denne lille gutten. Vi følger ham fra han er sju år til han blir konfirmert mot slutten av boka.

Oppdag mer

Bøker som ligner på I eventyret:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv