I ungdommen

roman

Romanserien Juvikfolket kom ut i seks band i åra 1918-1923. Den følger slekta frå Juvika frå ei mytisk og ubestemmeleg fortid, og fram til det som var samtid då verket kom ut. Vi møter juvikingane i kvardag og helg, uår og godt år, barnsøl og gravøl, på fiske og i arbeid med jord og dyr. Les mer

299,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Romanserien Juvikfolket kom ut i seks band i åra 1918-1923. Den følger slekta frå Juvika frå ei mytisk og ubestemmeleg fortid, og fram til det som var samtid då verket kom ut. Vi møter juvikingane i kvardag og helg, uår og godt år, barnsøl og gravøl, på fiske og i arbeid med jord og dyr.

I ungdommen skildrar hovudpersonen Odin Setran og søskenbarnet Astri Håberg sine mest formative år. Dei har store forventingar til seg sjølve, men enda større er forventingane frå slekta. For dei unge er det vanskeleg er å vite om dei vil, bør eller i det heile tatt kan oppfylle dei.

Det femte bandet av Juvikfolket inneheld alt som høyrer ungdomstida til: kjærleik, erotikk, såre kjensler, trekantdrama, venskap, uvenskap, rivalisering, forventingar, tradisjonar og trass. Samla sett står bandet fram som ei ærleg og detaljrik og i same stund varm og varsam skildring av ungdom som prøver så godt dei kan.

Med Juvikfolket fekk Olav Duun sitt store gjennombrot. Her føreligg femte bandet, som har 100-årsjubileum i 2022.Etterord ved Elin Stengrundet.

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Nynorsk
Sider
247
ISBN
9788256027903
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
I ungdommen
Serie
Juvikfolket 5

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I ungdommen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv