Min side Kundeservice Bli medlem

Mektigere enn sverdet

«Mektigere enn sverdet» begynner med en IRA-bombe som eksploderer på skipet MV Buckingham under dets første reise over Atlanteren, men hvor mange passasjerer mister livet? Harry Clifton engasjerer seg i kampen for å få frikjent en russisk forfatterkollega som sitter fengslet i Sibir, og risikerer livet. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

«Mektigere enn sverdet» begynner med en IRA-bombe som eksploderer på skipet MV Buckingham under dets første reise over Atlanteren, men hvor mange passasjerer mister livet? Harry Clifton engasjerer seg i kampen for å få frikjent en russisk forfatterkollega som sitter fengslet i Sibir, og risikerer livet. Ektefellen Emma, som er styreleder i Barrington Shipping, føler seg presset til å fratre etter angrepet på MV Buckingham, og styremedlem Lady Virginia Fenwick skyr ingen midler for å påse at dette skjer. Sir Giles Barrington opplever nok en gang at hans politiske karriere er truet av erkemotstanderen major Alex Fisher, som stiller til valg mot ham igjen. Men hvem vinner denne gangen? I London bygger Harry og Emmas sønn Sebastian seg et navn innen bank og finans, og har bedt kjæresten Samantha gifte seg med ham. Men Sebastian har en rival som er forberedt på ikke å gi seg.

Medlemsvurdering:
Dette er god underholdning, men kanskje ikke helt etterrettelig i forhold til virkeligheten på 60 og 70 tallet,men det er nå en gang en skjønnlitterær forfatters privilegium å kunne dikte fritt om begivenheter fra en tidsperiode uten nødvendigvis å være korrekt. Det denne boken gir en god fremstilling av er engelsk politikk. For en norsk leser virker dette systemet urettferdig, og det er det etter manges mening. Det kalles på norsk for flertallsvalg i enkeltmannskretser. Slik var det i Norge også inntil 1919. Velgererne stemmer i England stemmer i en valgkrets på enten en kandidat fra labour eller det konservative partiet, eventuelt det liberale partiet. Den kandidaten som får flest stemmer, om så bare en stemmes overvekt. Det betyr at de andre kandidatene og partiene forkastes. Tenk dere i Norge i en stor by der AP og Høyre er størst. La oss si at det stilte opp 4 kandidater, 1 fra H, 1 fra AP, 1 fra V og 1 fra KRF. La oss si at kandidaten fra V fikk flest stemmer selv om han/hun kommer fra det minste partiet, så vrakes de andre kandidatene og V skal alene representere hele kretsen.

Jarle Aas

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788241912627
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Mightier than the sword
Serie
Clifton-krøniken 5

Medlemmers vurdering

J
Jarle Aas – 11.10.2016

– Dette er god underholdning, men kanskje ikke helt etterrettelig i forhold til virkeligheten på 60 og 70 tallet,men det er nå en gang en skjønnlitterær forfatters privilegium å kunne dikte fritt om begivenheter fra en tidsperiode uten nødvendigvis å være korrekt. Det denne boken gir en god fremstilling av er engelsk politikk. For en norsk leser virker dette systemet urettferdig, og det er det etter manges mening. Det kalles på norsk for flertallsvalg i enkeltmannskretser. Slik var det i Norge også inntil 1919. Velgererne stemmer i England stemmer i en valgkrets på enten en kandidat fra labour eller det konservative partiet, eventuelt det liberale partiet. Den kandidaten som får flest stemmer, om så bare en stemmes overvekt. Det betyr at de andre kandidatene og partiene forkastes. Tenk dere i Norge i en stor by der AP og Høyre er størst. La oss si at det stilte opp 4 kandidater, 1 fra H, 1 fra AP, 1 fra V og 1 fra KRF. La oss si at kandidaten fra V fikk flest stemmer selv om han/hun kommer fra det minste partiet, så vrakes de andre kandidatene og V skal alene representere hele kretsen.

K
Kari Steen Johansen – 05.04.2016

– Personene i bøkene blir kjedelige etterhvert!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mektigere enn sverdet:

Se flere

Logg inn

Handlekurv