BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Nordnorsk julesalme

roman

"Sterkt og aldeles nydelig"

Altaposten

Koret øver på "Nordnorsk julesalme". Jeg blir værende, ikke bare i sentimentaliteten, men også i restene av et slags eksistensielt lynnedslag der mormor stadig dukker opp mellom verselinjene. - Ta dæ sammen, sier mormor. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Koret øver på "Nordnorsk julesalme". Jeg blir værende, ikke bare i sentimentaliteten, men også i restene av et slags eksistensielt lynnedslag der mormor stadig dukker opp mellom verselinjene. - Ta dæ sammen, sier mormor. - Har du tænkt å skjæm oss ut?

Med utgangspunkt i den fem år gamle Lauritz Olsen fra Ekkerøy utenfor Vadsø, veves Kirkenes og Sør-Varangers historie inn i en familiehistorie som begynner på midten av 1800-tallet og går fram til i dag. Nordnorsk julesalme handler om mennesker i en landsdel som ofte har blitt sentrum for storpolitikk, men først og fremst er det historien om Sigrid Olsen. En liten, arbeidsom dame i plommerøde sko som drev kiosk i Kirkenes gjennom nødsår, krigsår og gjenreisingstid. En kvinne som ikke hadde tid til sentimentalitet og tårer, men som møtte livets utfordringer med humoristisk sans og praktisk handling.

Hild Haaheim (f. 1955) er bosatt i Fredrikstad. Hun har tidligere utgitt diktsamlingen Opprydding på kryss og vers og vært medredaktør for boka Kvinner på kartet - en kulturhistorisk byvandring i Fredrikstad. Hild Haaheim arbeider ved Høgskolen i Østfold. Nordnorsk julesalme er hennes debut som romanforfatter.

Detaljer

Forlag
Orkana
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
169
ISBN
9788281042742
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Nordnorsk julesalme
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Sterkt og aldeles nydelig"

Altaposten

"Språket i boka er muntlig, fortellerstilen direkte og boka tegner et fantastisk fint tidsbilde av livet ved Varangerfjorden i forrige århundre. "

Karis bokprat

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nordnorsk julesalme:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv