Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Slekters gang

fortellinger fra et glemt land : roman

«... ettertenksom, klok og sensuell, krass og morsom. »

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Så Jan Kjærstad har igjen skrevet en episk triatlontekst der dikterfantasien gnistrer mot et rikt arsenal av leksikalsk kunnskap knyttet til litteratur, musikk og arkitektur, historie og geografi, religion, billedkunst og film, biologi og geologi. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

"Så Jan Kjærstad har igjen skrevet en episk triatlontekst der dikterfantasien gnistrer mot et rikt arsenal av leksikalsk kunnskap knyttet til litteratur, musikk og arkitektur, historie og geografi, religion, billedkunst og film, biologi og geologi. ... Den er ettertenksom, klok og sensuell, krass og morsom... Les Jan Kjærstads perspektivskapende legering av romantikk og rasjonalisme, høyt og lavt, alvor og fleip.", Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad (terningkast 6)

Kan menneskeskjebner være flettet sammen på andre måter enn vi tror? Er det mulig å velge hvem vi vil være i slekt med?

Agnes legger ut på en pilegrimsreise. Rita samtaler med Fridtjof Nansen i tårnet på Polhøgda. Maud seiler på en flåte nedover Kongofloden. Bjørg skriver dikt på Gaustad sykehus. Laila er lugarpike på MS Bergensfjord. Ingri blir den yngste ministeren i regjeringen.
I Villa Bohre på Lysaker har seks generasjoner levd og elsket og slåss gjennom det 20. århundret. I sentrum står Rita Bohre og et livsverk kalt "Femina erecta". Det handler om at kvinner må stå oppreist. Alltid oppreist. Samtidig er det et oppgjør med menns krokodillementalitet.

"Slekters gang" er ikke bare en slektsroman, det er også fortellingen om en liten, merkelig nasjon som gikk under navnet Norge.

"Alle våre historier og fortellinger har tråder i alle retninger: bakover, framover, utover. Alt henger sammen med alt. Slik blir Slekters gang» for meg en av høstens viktige romanverk.", Finn Stenstad, Tønsberg Blad (terningkast 5)

"Det er Kjærstad på sitt beste vi møter att i denne historia om familien Bohre, ... Med Kjærstad på sitt beste meiner eg forteljaren bak Wergelandtrilogien. Det handlar igjen om dei livsviktige historiene, ... Vi har alle godt av å gruble. Ære være den som skriv romanar med store svev, med eller utan kinesarar. Det er inspirerande å gå i dialog med ein kjærstadroman.", Martha Norheim, NRK P2

"Slekters gang er et uvanlig ambisiøst forsøk på å beskrive Norge fra en uventet vinkel, selv til å være en roman av Jan Kjærstad. Forfatteren lykkes langt på vei. ... Slekters gang er en ambisiøs og, tør man si det, storslått roman. Den er mangfoldig nok til at alle vil kunne interessere seg for en del av den, men få vil like alt. Dette er å regne som en anbefaling.", Bjørn Gabrielsen, DN

"Her er innfall og utfall og vilje og evne til å slå opp eit digert lerret. I følgje ein kvinneleg norsk statsminister "heng alt saman med alt", og det gjer det verkeleg hos Kjærstad. ... ", Ole Karlsen, Dag og Tid

Medlemsvurdering:
Denne boken har gitt meg en følelse av å se oss i et nytt perspektiv!

Else Karin Ekrem Nordal

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
619
ISBN
9788203361333
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
21 x 13 cm
Nr
8114692

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... ettertenksom, klok og sensuell, krass og morsom. »

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

E
Else Karin Ekrem Nordal – 12.12.2016

– Denne boken har gitt meg en følelse av å se oss i et nytt perspektiv!

H
Hanne – 19.05.2016

– En spennende og interessant bok, som jeg trygt kan anbefale på det varmeste. Terningkast 6 :)

I
Inga – 24.02.2016

– Fantastiske personkarakteristikker og historier om og rundt de forskjellige menneskene i slekten Bohre, fortalt med både alvor, humor og vidd. Den beste boka jeg har lest på lenge!

J
Johnny Lien – 28.01.2016

– Umiskjennelig Kjærstad. Et skikkelig utført håndverk, hvor fortellingene veves fint sammen. Ikke mange middelmådigheter i persongalleriet, (sml. med Jonas Wergeland-trilogien.) Veldig rørende og god avslutning.

S
Signe – 03.11.2015

– Svært leseverdig roman som gir kunnskap og innsikt.

A
Astrid – 29.10.2015

– Kjærstad løfter frem norske historie og store personligheter - og fletter det inn i dagliglivet til hovedpersonene - i kjent stil. Det var fantastisk å lese denne boken - underholdende - samtidig som jeg følte meg klokere etterpå.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Slekters gang:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Beist

Ane Riel
Innbundet 
349,- 399,-

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
249,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv