Meny
 

Tillit i koronaens tid

Hans Petter Graver (Redaktør) ; Øystein Hov (Redaktør) ; Tone Tønjum (Redaktør)

Serie: Dreyer perspektiv 16

Covid-19-utbruddet førte til de mest dramatiske tiltakene gjennomført i Norge i fredstid med stengte grenser og skoler, forbud mot folkeansamlinger og strenge hygieneregler. Elektronisk kommunikasjon tok på få dager over som kanal for møter og samtaler i arbeidslivet og i samfunnet ellers. Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Covid-19-utbruddet førte til de mest dramatiske tiltakene gjennomført i Norge i fredstid med stengte grenser og skoler, forbud mot folkeansamlinger og strenge hygieneregler. Elektronisk kommunikasjon tok på få dager over som kanal for møter og samtaler i arbeidslivet og i samfunnet ellers.

Det Norske Videnskaps-Akademi gjennomførte en foredragsserie over Internett fra mars til juni 2020 der pandemien ble satt inn i en bredere samfunnsmessig, historisk og kulturell kontekst med folkeopplysning som mål. Vitenskapen og forskningsbasert kunnskap er viktigere enn noen gang, og er en forutsetning for å bekjempe covid-19- viruset og bringe samfunnet på fote igjen når trusselen er over. Kunnskap er også det beste middelet mot den frykten som hersket, og som kan bre seg på nytt om utviklingen kommer ut av kontroll igjen.

Boken inneholder 11 foredrag fra foredragsserien «Pandemien - tillit i koronaens tid» og fem foredrag fra et nært tilknyttet problemkompleks: antimikrobiell resistens (AMR) - antibiotikaresistens - som er en langsom, global pandemi som samvirker med korona-pandemien, ikke minst i land der antimikrobiell resistens er utbredt.

Fakta