Min side Kundeservice Bli medlem

Introduksjon til samfunnsvitenskapelig metode

Boken gir en bred introduksjon til samfunnsvitenskapelig metode. Den er skrevet spesielt for studenter og forskere, men kan også være nyttig for andre som skal gjennomføre undersøkelser, prosjekter eller utredninger. Les mer

595,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Boken gir en bred introduksjon til samfunnsvitenskapelig metode. Den er skrevet spesielt for studenter og forskere, men kan også være nyttig for andre som skal gjennomføre undersøkelser, prosjekter eller utredninger. Boken dekke både kvalitative og kvantitative forskningsdesign. Forfatterne fremhever at det er formål og problemstilling som avgjør hvilken fremgangsmåte som bør benyttes når undersøkelser skal gjennomføres.

Boken redegjør for de valg som kan gjøres i forskningsprosessen, og hvordan en undersøkelse kan designes fra idé til rapportering. Det er mange praktiske råd, og det er mange eksempler.

I denne sjette utgaven er det gjort betydelige endringer. Kapitlene om kvalitative metoder er utvidet med flere eksempler, vi presenterer flere digitale alternativer og det er tatt med mange relevante lenker som kan hjelpe lesere til å finne ytterligere informasjon.

I den kvantitative delen er det n. et eget kapittel om Analyse av årsakssammenhenger - eksperiment og statistisk kontroll, samt egne kapitler om enkel regresjonsanalyse og multippel regresjonsanalyse.

I denne nyutgaven presenteres det også mange lenker til nettsteder som kan være nyttige når man skal gjennomføre undersøkelser, og det vises også hvordan man kan bruke internettet for å gjennomføre undersøkelser.

Detaljer

Forlag
Abstrakt
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
450
ISBN
9788279354048
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

H
HS – 10.09.2009

– Dette er en veldig grei innføring i hva samfunnsvitenskapelig metode egentlig er og dreier seg om. Den er delt inn i fem deler som omhandler metoderefleksjon, kvalitative metoder, kvantitative metoder, slutningsstatistikk og avsluttende metoderefleksjon. På en grei og oversiktlig måte drar boka leseren igjennom en grunnleggende innføring i metodefeltet. Boka er systematisk inndelt og språket glir stort sett godt. Forfatterne prøver å gjøre et vanskelig felt lett forståelig. Men av og til kan teksten virke tvetydig og være vanskelig å forstå; eksempelvis når det står "Prinsippet bak signifikanstesten er å formulere en hypotese". Hva med her å skrive "Hensikten med signifikanstesten". Formuleringene betyr svært mye for hvordan vi forstår det som står skrevet. Men alt i alt er dette en god innføringsbok.

S
Stig Olsen – 30.12.2006

– Dette er en god bok for dem som ikke kan noe om samfunnsvitenskapelige metoder fra før. Boka tar for seg alle sentrale tema på en enkel måte. Vær klar over at kvantitative metoder ikke blir gjennomgått for andre formål enn å gi en elementær forståele. Du lærer ikke å bruke statistiske mål og regne ut disse. Jeg kjøpte selv denne boka etter å ha gitt opp en bok om samme emne av Kristen Ringdal. Først etter å ha lest denne boka kunne jeg igjen ta fatt på Ringdal og da gikk det bedre. Boka er så enkel et den neppe egner seg som repetisjonsbok for viderekomne.

S
Strevende student – 15.04.2006

– Boken tar for seg kvantitative og kvalitaitve metoder på en svært lettlest og lettforståelig måte. Nye ord og begreper defineres på en måte som gjør at du aldri trenger å lese definisjonen mange ganger for å i det hele tatt skjønne hva det dreier seg om. Forfatteren bruker mange eksempler på begrepene, slik at det blir lettere å lære. Denne boka gir en god innføring i samfunnsvitenskapelig metode, og anbefales til alle som vil få et lettlest innblikk i dette temaet. Kapittel 10 tar blant annet for seg ulike utvalgsmåter, og der andre metodebøker behandler dette på en heller komplisert måte er det aldri i tvil om hva de ulike begrepene betyr etterpå. Hvis du får denne boka som pensumbok er du heldig: Mange andre bøker i samfunnsvitenskapelig metode er mye vanskeligere.

K
Karina – 07.02.2005

– Denne boken som omhandler samfunnsvitenskapelig metode, tar grundig for seg skillet mellom ulike kvalitative metoder og ulike kvantitative metoder. Forfatterne anvender mange eksempler som letter forståelsen betraktelig. Sidene er ikke fullpakket med lesestoff, noe som gir leseren et inntrykk av at boken er forholdsvis lett å lese. Forfatterne redegjør også nøye for andre forhold omkring dette å gjennomføre undersøkelser, blant annet tolkning av resultater, hvordan man kan foreta utvalg som kan betraktes som troverdige og så videre. Uvante ord og begreper, som man vanligvis ikke er kjent med, defineres og redegjøres for. Dette er også med på å gjøre boken lettere å lese. Denne boken kan virkelig anbefales for de fleste, og særlig for de som kanskje skal skrive en større oppgave/foreta en større undersøkelse i nærmeste framtid.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Introduksjon til samfunnsvitenskapelig metode:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fossil
Ny!

Fossil

Paul David Taylor
Innbundet 
145,-
 

Valg

Finn Eivind Jor
Paperback 
272,- 299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv