Min side Kundeservice Bli medlem

Systematikk og innlevelse

en innføring i kvalitative metoder

Systematikk og innlevelse gir en samlet innføring i den kvalitative forskningsprosessen. Tove Thagaard tar for seg alle fasene i arbeidet, fra utforming av problemstilling og innsamling av materiale, til analyse av data og teoretisk refleksjon. Les mer

459,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Systematikk og innlevelse gir en samlet innføring i den kvalitative forskningsprosessen. Tove Thagaard tar for seg alle fasene i arbeidet, fra utforming av problemstilling og innsamling av materiale, til analyse av data og teoretisk refleksjon. Boken bygger på Thagaards undervisning i kvalitative metoder gjennom mange år, og den er velegnet for studenter i metode på høgskole- og universitetsnivå.
Hovedformålet med boken er å gi en forståelse av den kvalitative metodens egenart og vitenskapsteoretiske grunnlag. Forfatteren behandler også de etiske dilemmaene som den kvalitative forskeren står overfor i løpet av forskningsprosessen. I boken står et interaksjonistisk perspektiv sentralt: Hvordan har forskerens deltakelse i forskningsprosessen betydning for utvikling av data?
Thagaard fremhever mangfoldet i kvalitative tilnærminger og beskriver hvordan vi utvikler og analyserer data fra observasjon og intervju, og hvordan vi analyserer verbale og audiovisuelle uttrykksformer. Hun vektlegger også hvilke utfordringer man som forsker kan møte i løpet av feltarbeidet, og hvilke strategier man kan benytte seg av for å imøtegå dette.
I denne femte utgaven har nye medier og bruk av internett fått større plass. I tillegg har forfatteren videreutviklet presentasjonen av ulike fremgangsmåter for å analysere kvalitative data, og hvordan en best vurderer hvilke tilnærminger som passer til hvilket prosjekt. Eksemplene er hentet fra norske og internasjonale studier, og boken er gjennomgående oppdatert på ny litteratur på feltet.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
222
ISBN
9788245023985
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

R
Ringdal – 22.11.2006

– Thagaards gjennomgang av den samfunnsvitenskapelige kvalitative metoden er først og fremst lett. Forfatteren beskriver evnene på en veldig lettfattelig måte, og illustrerer godt med eksempler fra norsk forskning. Det som slo meg når jeg åpnet boken, er at det er et svært begrenset utsnitt av kvalitativ metode som beskrives. Det virker som at Thagaard tar utgangspunkt i at den kvalitative metoden er å samle inn tekst og analysere. Her går leseren med andre ord glipp av forskjeller på fenomenologi, IPA, de ulike typer diskursanalyse og ulike grener av etnografi. Boken må derfor sies å være mangelfull som innføring i den generelle kvalitative forskningsmetoden. I gjengjeld er det utsnittet hun har gjort elegant beskrevet.

S
Studenten – 19.06.2006

– Når man har tonnevis med bøker som alle lover å gi en innføring i forskningsmetode på pensumlista, kan det være lett at slike bøker drukner i mengden. Denne boka gjør det motsatte: Den er lettlest samtidig som den holder seg på et akademisk høyt nivå, og er gjennomsyret av at forfatteren har lagt ned svært mye arbeid i boka. Her får du rett og slett alt du trenger å kunne for å kunne gjennomføre en kvalitativ studie. Etiske problemstillinger er også svært sentralt i denne boka, noe som kan være svært nyttig når man gjennomfører et prosjekt for å forhindre overtramp mot respondentene. Denne boka anbefales absolutt til alle som skal gjennomføre en kvalitativt studie.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Systematikk og innlevelse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv