Min side Kundeservice Bli medlem

Gul bok

roman

«Zeshan Shakar står fram som en forfatter av de sjeldne: Han har et rikt stoff fra ulike kulturer, setter et skarpt blikk på omgivelsene og skriver med humor, alvor og varme. Romanen 'Gul bok' innbyr til lesning i ett sug.»

Guri Hjeltnes, VG

«Glitrende!»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
Gul bok er en roman om klasse og tilhørighet, om livet vi lever og rammene rundt det. Det er også en fortelling om hvor man kommer fra og hvor man er på vei. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

«Glitrende!»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
Gul bok er en roman om klasse og tilhørighet, om livet vi lever og rammene rundt det. Det er også en fortelling om hvor man kommer fra og hvor man er på vei. Det er langt fra Haugenstua til Y-blokka.«Med Gul bok tilføyer Zeshan Shakar nye, fascinerende kapitler til hovedstadens historie på 2000-tallet.»

Knut Hoem, NRK«Med sin glitrende penn og dype kulturelle og menneskelige innsikt har Zeshan Shakar nok en gang skapt en perle i det kulturelle landskap.»

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

«Gjennom Gul bok gløder en tråd. Den såreste fortellingen, om konsekvensen av å vokse opp i utenforskap, gjør politikernes formuleringer om mangfold og like muligheter til skamme ... Vi kommer nok til å få høre mer om hvordan det går med folka til Mo og Mani, kanskje ender de i samtidens sterkeste østkanttrilogi.»

Astrid Fosvold, Vårt Land

Medlemsvurdering:
Dette er en bok helt i toppsjiktet! Den er fantastisk skrevet med bruk av humor, og dypt alvor. Boka kommer inn på klasseskiller i samfunnet, kulturforskjeller og betydningen av det å høre til. Boka beskriver utrolig godt ulike personligheter, tanker og følelser, og situasjoner vi alle kan kjenne oss igjen i. Bør leses av ALLE!

Tine B.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
286
ISBN
9788205547186
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 13 cm
Nr
8211531
Serie
Gyldendal pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Zeshan Shakar står fram som en forfatter av de sjeldne: Han har et rikt stoff fra ulike kulturer, setter et skarpt blikk på omgivelsene og skriver med humor, alvor og varme. Romanen 'Gul bok' innbyr til lesning i ett sug.»

Guri Hjeltnes, VG

«Et fortellertalent utenom det vanlige. [...] Med Gul bok viser Shakar at Tante Ulrikkes vei på ingen måte var noe blaff, men snarere starten på et stadig mer lovende forfatterskap.»

Erlend Lisberg, Bergens Tidende

«... blodet bruser i brystet og tårene lurer i øyekroken... scenene han skriver frem er komplekse bilder av en virkelighet som aldri er entydig. »

Knut Hoem, nrk.no

«Les den i ett sug! Zeshan Shakar står fram som en forfatter av de sjeldne: Han har et rikt stoff fra ulike kulturer, setter et skarpt blikk på omgivelsene og skriver med humor, alvor og varme.»

Guri Hjeltnes, VG

«Gul bok» er en strålende, men annerledes oppfølger til «Tante Ulrikkes vei».»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Forfatteren av «Tante Ulrikkes vei» viser igjen at han er et fortellertalent utenom det vanlige.»

Bergens Tidene

Medlemmers vurdering

R
Runar – 22.03.2024

– God lesing!

T
Thea – 06.02.2023

– Anbefales!

J
John R – 23.09.2021

– Leseverdig. Annerledes måte å skrive på!

G
Gunn Nøstdal – 29.06.2021

– En veldig god oppfølger til «Tante Ulrikkes vei». Gir et godt bilde av spagaten norskfødte barn av innvandrere står i.

K
Kirsten S – 11.10.2020

– Veldig bra!

T
Tine B. – 11.10.2020

– Dette er en bok helt i toppsjiktet! Den er fantastisk skrevet med bruk av humor, og dypt alvor. Boka kommer inn på klasseskiller i samfunnet, kulturforskjeller og betydningen av det å høre til. Boka beskriver utrolig godt ulike personligheter, tanker og følelser, og situasjoner vi alle kan kjenne oss igjen i. Bør leses av ALLE!

M
Monica Hordnes – 26.09.2020

– Historien i seg selv er lite drivende og man leser egentlig bare videre fordi man har kjøpt en bok til 350kr (som jeg ikke synes den var verdt). Man får bare dukket rett under overflaten av de to livene hovedpersonen lever i hverdagen før boken er over. Definitivt min største bokskuffelse hittil. Boka ble også solgt inn mye pga forfatters forrige bok og det burde vært et varseltegn. Hvis ikke en bok kan stå for sitt eget innhold men må selges på den forrige suksessen så sier det vel litt. Det er forøvrig ikke forfatters feil men de som selger boken.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 02.07.2020

– Som debutant må de fleste si seg fornøyd om de selger noen hundre eksemplarer og kanskje får en anmeldelse i en avis. For Zeshan Shakar fortonte det seg ganske annerledes. Landets gjeveste debutantpris, over et år på bestselgerlistene og 150 000 solgte eksemplarer er de færreste forunt. Men det stoppet slett ikke der, romanen ble dramatisert og satt opp på teater og den ble delt ut til alle landets 169 stortingsrepresentanter. Tante Ulrikkes vei gikk rett inn i vår kollektive bevissthet som en bok vi alle bør ha lest. Med det bakteppet var det med en viss spenning jeg tok fatt på Gul bok. Var det én viktig historie Shakar hadde på hjertet, eller var Tante Ulrikkes vei et nytt stort og viktig forfatterskap vi så smått hadde blitt kjent med? Jeg trengte heldigvis ikke mange sidene for å se hvor det bar. Det kommer ikke du til å trenge heller, i Gul bok følger Zeshan Shakar så til de grader opp det han startet med i Tante Ulrikkes vei. Dette er nok en viktig bok. 169 stortingsrepresentanter og minst 150 000 andre har en ny strålende leseopplevelse i vente.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gul bok:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv