Min side Kundeservice Bli medlem

Klassereise

et livshistorisk essay

«Ungdom fra alminnelige kår fikk for første gang adgang til studier ved universiteter og høyskoler i tiårene etter andre verdenskrig. Dette danner utgangspunkt for den klassereise så mange av oss befinner seg på. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

«Ungdom fra alminnelige kår fikk for første gang adgang til studier ved universiteter og høyskoler i tiårene etter andre verdenskrig. Dette danner utgangspunkt for den klassereise så mange av oss befinner seg på. Muligheten til å studere medførte en frihet fra det nødvendige slitet våre foreldre bare kunne drømme om, men også sosiale og kulturelle konsekvenser få kunne forutse. Alt dette har jeg lenge ønsket å berette om, også fordi dagens kunnskapssamfunn bærer latente konflikter i seg, preget som det er av en voksende middelklasse med usikker tilhørighet. Jeg tror jeg deler erfaring med mange. Gjennom å gi språk til den, håper jeg å bidra til en hukommelse om hva vi forlater, og glemsel nok til å fortsette vår reise.»

I "Klassereise" forholder Sveen seg på en gang biografisk, filosofisk og samfunnsanalytisk til sitt tema, og tar leseren med på en reise gjennom ulike former for stedsopplevelse såvel som ulike former for språk. I 2008 kåret Dagbladet "Klassereise" til en av de 25 viktigste sakprosabøkene utgitt i Norge etter 2. verdenskrig.

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
255
ISBN
9788249520374
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Klassereise:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Okkupert

Bjørn Are Godøy
Innbundet 
363,- 399,-
 

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Handlekurv