Min side Kundeservice Bli medlem

Sosialpsykologi

Hva er det som gjør at vi noen ganger lar være å hjelpe et annet menneske som er i nød, mens vi andre ganger går til store anstrengelser for å yte hjelp? Hvordan formes våre holdninger av det som skjer rundt oss, og hva bestemmer vår opplevelse av oss selv? Dette er eksempler på spørsmål som står sentralt innenfor sosialpsykologisk forskning og teori, og som forfatteren tar oss med på en diskusjon av. Les mer

599,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Hva er det som gjør at vi noen ganger lar være å hjelpe et annet menneske som er i nød, mens vi andre ganger går til store anstrengelser for å yte hjelp? Hvordan formes våre holdninger av det som skjer rundt oss, og hva bestemmer vår opplevelse av oss selv? Dette er eksempler på spørsmål som står sentralt innenfor sosialpsykologisk forskning og teori, og som forfatteren tar oss med på en diskusjon av. I bred forstand handler sosialpsykologi om å studere sosial påvirkning: Hvordan våre tanker, følelser og handlinger påvirkes av andre som vi har direkte kontakt med, eller av våre forestillinger om andre og av hva som er rett og galt. Mennesket lever ikke i isolat, men deltar i og må forholde seg til ulike sosiale grupper. Noen ganger oppstår det spenninger mellom gruppens og individets interesser. Spørsmål om hvilken betydning deltakelse i slike grupper har, og hvordan ulike spenninger løses, er av særlig interesse for sosialpsykologien.

I denne boken blir spørsmål som de over belyst gjennom beskrivelser av en rekke klassiske sosialpsykologiske studier. Studiene blir fulgt opp med henvisning til nyere forskning og med eksempler på aktuelle hendelser fra virkeligheten. Forfatteren tar oss også med på noen sosialpsykologiske betraktninger av mer dagligdagse hendelser som ledd i å utdype sosialpsykologisk teori.

Arild Raaheim er professor ved psykologisk fakultet ved Universitetet i Bergen, og ved Institutt for strategi og ledelse ved Norges handelshøyskole. Han er magister i kognitiv psykologi og har doktorgrad i helsepsykologi. Raaheim har skrevet en rekke bøker i psykologi og pedagogikk.

Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
404
ISBN
9788245010046
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

G
Grodan – 27.11.2005

– Denne boken av Arild Raaheim om sosialpsykologi er en grei og lettlest bok. Den gir et fint innblikk i hvilke tema man kan finne innenfor dette fagfeltet. I denne boken tar forfatteren for seg begrep som grupper, holdninger og kommunikasjon blandt annet. Vi får innblikk i noen av undersøkelsene og teoriene som betydningsfulle personer innenfor fagfeltet har presentert. Et lite minus ved boken er at disse teoriene kun blir gjenngitt uten å bli sammenlignet og satt i forhold til hverandre. Dessuten bruker Raaheim mange engelske sitater og begrep i denne boken. Disse blir ikke fullt ut gjengitt og forklart på norsk, synes jeg.
Totalt sett liker jeg likevell boken og jeg synes den er god. Den egner seg fint som en innføring i faget sosialpsykologi.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sosialpsykologi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Skam

Marie Farstad
Paperback 
649,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv