Min side Kundeservice Bli medlem

Bokstavene i historien

maktsymbol fra August til Mussolini

Vi omgir oss med bokstaver hele tiden. Det første barn skal lære på skolen, er bokstavene - grunnlaget for all annen læring. Men ikke mange kjenner bokstavenes historie eller bakgrunnen for deres utvikling. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Vi omgir oss med bokstaver hele tiden. Det første barn skal lære på skolen, er bokstavene - grunnlaget for all annen læring. Men ikke mange kjenner bokstavenes historie eller bakgrunnen for deres utvikling.
I Bokstavene i historien gjør forfatter og skriftshistoriker Øyvin Rannem en bred gjennomgang av den vesteuropeiske skrift- og bokstavkulturen gjennom mer enn to tusen år - fra antikken til fascismen. Hvorfor ser bokstavene våre ut som de gjør? Hva er egentlig bokstavenes opphav? Og hvorfor var det de latinske, og ikke de greske bokstavene som vant? I bakgrunnen aner vi storpolitikk og maktkamp - her er det paver mot keisere, Roma mot Konstantinopel, øst mot vest - og nord mot sør, kristendom mot hedenskap. Bokstavene i historien er unik. For første gang settes bokstavenes utvikling inn i en allmennhistorisk sammenheng, mot et bakteppe av den kulturelle og samfunnsmessige utviklingen i Europa.

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
389
ISBN
9788232800759
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
24 x 16 cm

Medlemmers vurdering

H
Hans Kristian Tiller – 14.08.2017

– Boka beskriver bakgrunnen for bokstavenes utvikling fra romertiden og fram til 2. verdenskrig. Den tar utgangspunkt i romernes inskripsjoner. Den særdeles vakre og funksjonelle skriften på den berømte Trajan-søylens inskripsjoner er ideal for mange skriftdesignere, også i dag. Rannem tar historien fram til og med Mussolinis og de italienske fascistenes bruk av skrift og symboler før og under 2. verdenskrig. Jeg har lest den en gang, og kommer til å ta et dypdykk i de mange referansene ved neste lesning. Anbefales til alle grafiske designere, typografi-interesserte og mange historisk interesserte vil sikkert også ha glede av boka. Boka er svært grundig, og godt skrevet.

b
brede svendsen – 25.07.2017

– Det er et godt arbeid.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bokstavene i historien:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

USA

Espen Hammer
Innbundet 
363,- 399,-
 

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv