Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Bysants' historie

Ny utgave av selve storverket om det gamle Bysants!

Her fortelles den storslagne, begivenhetsrike og blodige historien om Det bysantinske riket, fra dets begynnelse i år 330 e.Kr., da Konstantin den store flyttet keiserrikets hovedstad fra Roma til en gammel gresk havneby i Lilleasia, Bysants, senere kalt Konstantinopel, og i dag Istanbul. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Ny utgave av selve storverket om det gamle Bysants!

Her fortelles den storslagne, begivenhetsrike og blodige historien om Det bysantinske riket, fra dets begynnelse i år 330 e.Kr., da Konstantin den store flyttet keiserrikets hovedstad fra Roma til en gammel gresk havneby i Lilleasia, Bysants, senere kalt Konstantinopel, og i dag Istanbul. Vi følger historiens første (og lengste) kristne herredømme gjennom århundrers vekst og fremgang, til de siste heroiske dagene da Bysants måtte se seg endelig slått av tyrkerne, i 1453.
Den bysantinske kulturen, med sin skjønne billedkunst, sine mosaikker og ikoner, sin praktfulle arkitektur og sin særpregede kirkemusikk og retoriske tradisjon, begynte sin blomstring i det vi tenker på som folkevandringstiden og fortsatte å blomstre i Europas middelalder og langt inn i renessansen. Samtidig med voldsomme indre og ytre stridigheter, og opprivende motsetninger mellom ulike fortolkere av kristendommens sanne natur, leste man fortsatt i Bysants de gamle greske filosofer og vitenskapsmenns skrifter, og man videreførte antikke tradisjoner innen kunst og tenkning.
Det er en myte at antikken gikk tapt etter Hellas' storhetstid og Romerrikets undergang. En slik antagelse bygger på manglende kjennskap til den rike bysantinske kulturen, som i glansperioden spredte seg over et veldig område rundt Middelhavet.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
437
ISBN
9788253043470
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
A short history of Byzantium
Format
25 x 18 cm
Nr
8207542

Medlemmers vurdering

E
Elise Weseth – 05.05.2023

– Boka er overraskende lettlest, med aktuelle fotografier. Mitt eksemplar er dessverre skjemmet av litt utydelig tekst, bokstavene "flyter" litt ut. Håper ikke det gjelder alle bøkene. Nå ser jeg dessuten at prisen er satt ned betydelig i forhold til det jeg ga for boka. Godt kjøp.

G
Gerd Løkke – 21.09.2022

– Holder på å lese den nå.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bysants' historie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Skrik

Poul Erik Tøjner
Innbundet 
375,- 429,-

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv