Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Bli medlem

Derfor må du vite at jeg er same

«... som formidlar av eit samtidsblikk på det samiske er ho ein unik formidlar. Boka har temperatur og engasjement, fakta og tolkingar. Denne boka har eg aldri lese før. Takk for boka, Ella Marie!»

Marta Norheim, nrk.no

I oppveksten tok Ella Marie Hætta Isaksen den samiske stoltheten sin som en selvfølge, men etter hvert opplevde hun at den slett ikke var like selvsagt for alle andre, og at den til og med kunne provosere enkelte. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I oppveksten tok Ella Marie Hætta Isaksen den samiske stoltheten sin som en selvfølge, men etter hvert opplevde hun at den slett ikke var like selvsagt for alle andre, og at den til og med kunne provosere enkelte. Gjennom å utforske sin egen historie fant hun ut at hennes nærmeste familie har kjent fornorskingen, skam og tap av identitet på kroppen. Og at hun selv var i ferd med å gjøre noen av de samme erfaringene.

Over natten fikk Ella Marie rollen som ambassadør for den samiske befolkningen da hun trollbandt publikum under NRKs Stjernekamp med bygda Mázes joik. Historiene publikum fortalte henne i etterkant, om hvordan det gjennom generasjoner har vært å vokse opp som same, ble nesten for mye å bære for 20-åringen. Men hun forsto at ved å fortelle om seg selv, forteller hun samtidig om dem - om motgang, skam og kamp, men også om samhold, glede, stolthet og håp. Og at hun selv er del av en ny bevegelse unge samer som kan forme en bedre fremtid.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
204
ISBN
9788202659721
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«... som formidlar av eit samtidsblikk på det samiske er ho ein unik formidlar. Boka har temperatur og engasjement, fakta og tolkingar. Denne boka har eg aldri lese før. Takk for boka, Ella Marie!»

Marta Norheim, nrk.no

«Kombinasjonen av kunnskap og erfaring gjør «Derfor må du vite at jeg er same» til en vidtfavnende og verdifull utgivelse ... Ella Marie Hætta Isaksens bok fungerer som en god ABC om Finnmark for utenforstående, men den er vel så nødvendig som en gjenkjennelig fortelling for samiske unge.»

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

«Ella Marie Hætta Isaksens bok er samisk, stolt og helt nødvendig.»

Karen Frøsland Nystøyl, Vårt land

«Boken «Derfor må du vite at jeg er same» er skrevet med imponerende innsikt ...»

Emilio Sanhueza, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Derfor må du vite at jeg er same:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv