Det hvite skiftet

populisme, innvandring og de hvite majoritetenes fremtid

Det hvite skiftet handler om den viktigste politiske historien i det 21. århundre: hvordan demografiske endringer er med på å endre vestlig politikk, og hvordan vi tenker omkring det hvite flertallets fremtid i Vesten. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Det hvite skiftet handler om den viktigste politiske historien i det 21. århundre: hvordan demografiske endringer er med på å endre vestlig politikk, og hvordan vi tenker omkring det hvite flertallets fremtid i Vesten.

Vestlige samfunn blir i økende grad etnisk blandet. Over halv- parten av barna som fødes i USA i dag, er «ikke-hvite», og mot slutten av århundret vil minoriteter og folk med blandet etnisitet utgjøre majoriteten i blant annet Storbritannia. Dette er århundret for «et hvitt skifte», understreker forfatteren. Den første fasen i denne utviklingen har utløst populistiske reaksjoner og lagt seg på tvers av det tradisjonelle skillet mellom høyre og venstre. En avgjørende utfordring i vår tid er å få konservative så vel som kosmopolitter til å betrakte hvit utskiftning som en positiv utvikling. I denne nyskap-ende boka undersøker statsviteren Eric Kaufmann de etniske endringene i Vest-Europa og Nord-Amerika. Han skisserer fire mulige reaksjonsmåter - kamp, undertrykking, flukt eller tilslutning - og presenterer ulike scenarioer for hvordan vi kan legge bak oss kranglingen om nasjonal identitet.

Dersom vi vil unngå radikal politisk polarisering, hevder Kaufmann, må vi åpent og redelig diskutere det hvite flertallets fremtid. Boka er et vektig bidrag til hvordan vi kan snakke om «rase» i det 21. århundre.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
656
ISBN
9788282655354
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Whiteshift
Format
23 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det hvite skiftet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

USA

Espen Hammer
Innbundet 
363,- 399,-
 

Rase

Jon Røyne Kyllingstad
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv