Min side Kundeservice Bli medlem

Frihetens mødre

jakten på et bedre liv i USA og Norge

«Ei bok om Norge og USA med mange innfallsvinkler og mange historier, men den bunner ut i en ramsalt kritikk og bekymring over det som foregår i de to landene - og ellers i Europa. »

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

Barndommen på den forblåste Brasøya på Helgelandskysten knytter et ubrytelig bånd mellom husmannsjentene Sanna og Lina ved inngangen til forrige århundre. Så blir de atskilt av storhavet. Mens Lina emigrerer til Amerika, går søsteren Sanna inn i generasjonen som bygde landet. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Barndommen på den forblåste Brasøya på Helgelandskysten knytter et ubrytelig bånd mellom husmannsjentene Sanna og Lina ved inngangen til forrige århundre. Så blir de atskilt av storhavet. Mens Lina emigrerer til Amerika, går søsteren Sanna inn i generasjonen som bygde landet.
Frihetens mødre er en fascinerende beretning om frihet, det mest sentrale begrepet i Vestens politiske kultur. Med utgangspunkt i livet til oldemoren Sanna og søsteren Lina, undersøker Magnus E. Marsdal hvor den individuelle friheten står sterkest: i den norske velferdsstaten eller i Land of the Free?
Hundre år etter at Lina reiste til Amerika, er Norge blitt det forjettede land for hundretusener av mennesker på jakt etter et bedre liv. Hva slags samfunn møter Marsdals vaskehjelp fra Romania? Hvordan ta vare på arven fra de som bygde landet?

Medlemsvurdering:
En av de beste bøkene jeg har lest. Forfatteren er innimellom skarp, men balanserer også fint med forklaringer av argumentene for "the American way". Likte særlig godt slutten av boka, der et kritisk lys også rettes mot arbeidsmarkedet i Norge og EØS. Jeg vil gjerne høre fra den som etter å ha lest boka fortsatt ønsker "amerikanske tilstander" i Norge...

Marius Heide

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
267
ISBN
9788249520503
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ei bok om Norge og USA med mange innfallsvinkler og mange historier, men den bunner ut i en ramsalt kritikk og bekymring over det som foregår i de to landene - og ellers i Europa. »

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

Medlemmers vurdering

M
Marius Heide – 23.07.2019

– En av de beste bøkene jeg har lest. Forfatteren er innimellom skarp, men balanserer også fint med forklaringer av argumentene for "the American way". Likte særlig godt slutten av boka, der et kritisk lys også rettes mot arbeidsmarkedet i Norge og EØS. Jeg vil gjerne høre fra den som etter å ha lest boka fortsatt ønsker "amerikanske tilstander" i Norge...

Oppdag mer

Bøker som ligner på Frihetens mødre:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Vårs

Amalie Kasin Lerstang
Paperback 
272,- 299,-
 

Veien

Cormac McCarthy
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv