Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Hus med hedersmerke

historiske bygninger i Trondheim

Mange hus i Trondheim forteller en vesentlig del av byens historie. Gjentatte bybranner har riktignok slettet mye av den eldre bebyggelsen, men Trondheim har i større grad enn mange andre byer tatt vare på hus og bygningsmiljøer fra 1700- og 1800-tallet - som i dag er med på å gi byen noe av dens særpreg. Les mer

389,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Mange hus i Trondheim forteller en vesentlig del av byens historie. Gjentatte bybranner har riktignok slettet mye av den eldre bebyggelsen, men Trondheim har i større grad enn mange andre byer tatt vare på hus og bygningsmiljøer fra 1700- og 1800-tallet - som i dag er med på å gi byen noe av dens særpreg.
Siden 1975 har Trondhjems Historiske Forening satt opp bronseplater og -plaketter på en rekke historiske bygninger i byen. Både hus i den eldre trehusbebyggelsen og nyere markante bygg har fått foreningens hedersmerke. Denne boka viser hvilke bygninger som er merket frem til 2009 - omkring 70 i tallet. Bygningene er gruppert bydelsvis og er alle presentert med bilder og kort historikk. Boka har også et nyttig kart for de som ønsker å oppsøke disse husene i Trondheim.
Boka er skrevet av Per R. Christiansen, mangeårig redaktør av Trondhjemske Samlinger. Christiansen har også gitt ut flere lokalhistoriske bøker, blant annet I veita, Trondheim Stadion og Bil! Hundre år bak rattet i Trondheim.

Detaljer

Forlag
Tapir akademisk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
150
ISBN
9788251924757
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
23 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hus med hedersmerke:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Norge

Beate Muri
Innbundet 
272,- 299,-
 

Norge

Ola Wakløv
Paperback 
199,-
 

Bergen

Stig Holmås
Innbundet 
174,- 199,-
 

Oslo

Karianne Bjellås Gilje
Paperback 
363,- 399,-

Wien

Knut Olav Åmås
Paperback 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv