Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Bli medlem

I hjertet av Texas

den ukjente historien om Cleng Peerson og norske immigranter i Texas

I 1825 brakte Cleng Peerson den første gruppen norske innvandrere til Rochester i staten New York. Det ble starten på en migrasjonskjede via Fox River i Illinois til den norske kolonien i Bosque County i Texas - på grensen til Comanche-indianernes land. Les mer

554,-

609,- Spar: 55,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

I 1825 brakte Cleng Peerson den første gruppen norske innvandrere til Rochester i staten New York. Det ble starten på en migrasjonskjede via Fox River i Illinois til den norske kolonien i Bosque County i Texas - på grensen til Comanche-indianernes land.
Gunnar Nerheim har som ingen andre historikere dykket ned i norske og amerikanske kilder. Han forklarer hvordan og hvorfor så mange utvandrere fra Rogaland, Agder og Hedmark endte opp som nybyggere i Texas. Dette er fortellingen om uår, malaria og indianere, om nordmenns holdninger til slaveri, om deres rolle i sørstatshæren under borgerkrigen og hvordan de rekrutterte billig arbeidskraft hjemmefra.
«This is a very substantial contribution to knowledge» Professor T. Lindsay Baker, Tarleton State University, Texas.
Gunnar Nerheim er professor emeritus i moderne historie ved Universitetet i Stavanger. Han har tidligere vært direktør ved Norsk Teknisk Museum. Gjennom årene har han deltatt i en lang rekke nasjonale og lokalhistoriske prosjekter. De siste seks årene har han hovedsakelig arbeidet med norsk immigrasjonshistorie i Texas og USA.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
538
ISBN
9788245034158
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
22 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I hjertet av Texas:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hoosh

Jason C. Anthony
Paperback 
385,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv