Kirkene på kysten

en kirkereise langs norskekysten

I tidligere tider var det sjøen som var veien i Norge, derfor ligger flertallet av kirker på kysten - ofte på steder som i dag er langt utenfor allfarvei. Mange av disse kirkene ligger eventyrlig vakkert til, gjerne helt for seg selv og på steder uten veiforbindelse. Les mer

436,-

479,- Spar: 43,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I tidligere tider var det sjøen som var veien i Norge, derfor ligger flertallet av kirker på kysten - ofte på steder som i dag er langt utenfor allfarvei. Mange av disse kirkene ligger eventyrlig vakkert til, gjerne helt for seg selv og på steder uten veiforbindelse. Noen steder på så værharde plasser at de er bardunert med jernstag til grunnen. Kirkene var ikke bare et viktig samlingssted for befolkningen, men mange steder fungerte de også som seilingsmerker for sjøfarende langs kysten.

Forfatteren tar leserne med på en kirkereise langs hele norskekysten - til de ytterste øyer og inn mange av våre trange fjorder. Boken «Kirker på kysten» er like mye en kysthistorie som en kirkehistorie. Ikke bare beskrives selve kirkebygget, men også det samfunnet kirken har stått i og kystsamfunnet slik det er i dag. Det er en fortelling om kirkens store betydning for kystfolket.

Kirkereisen starter helt oppe ved Grense Jakobselv og avsluttes ved Svenskegrensen. Underveis tar forfatteren leserne med til fiskevær og øysamfunn, forteller historien om befolkningens liv og utfordringer. Om kirkene som ble med på lasset når befolkningen flyttet på seg. Det er også gjort noen stopp underveis for historier om de farlige kirkereisene, om presteskyss, om livet på kirkebakken, stavkirker på kysten, om kirkeskøytene i Finnmark etter krigen og så videre.

Kirkereisen er god dokumentert med storslåtte bilder til alle årstider og under forskjellige lysforhold. Ved bruk av dronebilder kan man få godt innblikk i hvordan kirkene ligger plassert i terrenget.

KIRKENE PÅ KYSTEN er en praktbok, ikke bare for kirkegjengere, men for alle som har et forhold til kysten og til kystkultur. Forfatter og fotograf Trond J. Hansen inviterer alle med på en opplevelsesrik kirkeferd langs hele norskekysten.

Detaljer

Forlag
Jæren forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
412
ISBN
9788293351948
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Kirkene på kysten
Format
29 x 23 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kirkene på kysten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv