Min side Kundeservice Bli medlem

Kvinner i bunadshistoria

Historia om bunad- og folkedrakttradisjonen i Noreg forteljast i denne boka gjennom 10 sterke kvinneskikkelser frå 1800-tallet og fram til i dag. Gjennom sitt virke har desse kvinnene, på kvart sitt vis, bidratt til at vi i dag har ein mangfaldig bunadsbruk, med om lag 450 ulike slag bunader. Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Historia om bunad- og folkedrakttradisjonen i Noreg forteljast i denne boka gjennom 10 sterke kvinneskikkelser frå 1800-tallet og fram til i dag. Gjennom sitt virke har desse kvinnene, på kvart sitt vis, bidratt til at vi i dag har ein mangfaldig bunadsbruk, med om lag 450 ulike slag bunader. Kvar kvinne har fått sitt eige kapittel, der ein kan lese meir om hennar historie, men og om plassen hennar i kultur- og samfunnsliv i samtida.


DRONNING MAUD

HULDA GARBORG

KAROLINE GRUDE

KLARA SEMB

GUNVOR TRÆTTEBERG

ANNA GROSTØL

MARTA HOFFMAN

AAGOT NOSS

MAGNY KARLBERG

DRONNING SONJA


Dei har vore føregangskvinner, formidlarar, lærarar og handverkarar, og ikkje minst forskarar som har produsert kunnskap om folkedrakttradisjonar og bunadbruk. Felles for alle er at dei har vore viktige førebilde for ein brei og folkeleg bunadbruk landet rundt. Gjennom eit rikt biletmateriale ønskjer Kvinner i bunadshistoria på same vis å inspirera til økt forståing for og glede over vår felles tradisjon.

Detaljer

Forlag
Forlaget Press
Språk
Norsk Nynorsk
ISBN
9788232805778
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kvinner i bunadshistoria:

Se flere

Logg inn

Handlekurv