Menneskehetens historie

hvor rikdom og ulikhet kommer fra

Gjennom et historisk sveip fra menneskehetens opprinnelse og frem til i dag gir den verdenskjente økonomen Oded Galor svar på to av menneskehetens store mysterier.

Hvorfor er mennesket den eneste arten som har unnsluppet fattigdomsfellen, slik at vi kan nyte en levestandard som overgår alle andre? Og hvorfor har vi utviklet oss så ulikt rundt omkring i verden, noe som har resultert i de store forskjellene mellom nasjoner i dag? Galor forklarer hvordan teknologi, befolkningsstørrelse og tilpasning førte til en «faseomdanning» for bare to hundre år siden. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Gjennom et historisk sveip fra menneskehetens opprinnelse og frem til i dag gir den verdenskjente økonomen Oded Galor svar på to av menneskehetens store mysterier.

Hvorfor er mennesket den eneste arten som har unnsluppet fattigdomsfellen, slik at vi kan nyte en levestandard som overgår alle andre? Og hvorfor har vi utviklet oss så ulikt rundt omkring i verden, noe som har resultert i de store forskjellene mellom nasjoner i dag? Galor forklarer hvordan teknologi, befolkningsstørrelse og tilpasning førte til en «faseomdanning» for bare to hundre år siden. Men ved å spore den samme utviklingen tilbake i tid og skrelle bort lagene av påvirkning - kolonialisme, politiske institusjoner, samfunnsstruktur og kultur - kommer han også frem til en forklaring på ulikhetens årsaker.

Nå som vi står overfor en økologisk krise over hele kloden, er Menneskehetens historie en bok som gir både håpefull og dyptgripende innsikt: likestilling, investering i utdanning og balansering av mangfold med sosial samhørighet er ikke bare nøklene til vår arts trivsel, men til dens overlevelse.

.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
280
ISBN
9788202747626
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The journey of humanity
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Menneskehetens historie:

Søvn

Bjørn Sverre Hol Haugen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Snø

Yngve Ryd
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nudge

Richard H. Thaler
Paperback 
160,-
 

1984

George Orwell
Paperback 
131,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv