Min side Kundeservice Bli medlem

Minner som prosesser

i sosial- og kulturhistorie

«Kaldal er grundig og fair i sin redegjøring av minneforskningens tradisjoner og retninger, og det er i så måte ingenting som bør hindre boka i å havne på en rekke pensumlister.»

Forskerforum 2/2017

Minner som prosesser i sosial- og kulturhistorie drøfter hvordan det folk forteller om sitt liv, kan tolkes, forstås og brukes til å belyse sosial- og kulturhistoriske spørsmål. Boka er basert på nyere internasjonal og nordisk forskningslitteratur. Les mer

429,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Minner som prosesser i sosial- og kulturhistorie drøfter hvordan det folk forteller om sitt liv, kan tolkes, forstås og brukes til å belyse sosial- og kulturhistoriske spørsmål. Boka er basert på nyere internasjonal og nordisk forskningslitteratur. Boka ser innledningsvis på utviklingen av minneforskning og muntlig historie, fra 1800-tallets folkeminnesamlinger til flere typer historie basert på minner i nyere tid. Den drøfter i tillegg hvordan feltet har vært preget av varierende interesser og perspektiver, fra romantiske måter å forstå minner på, som uttrykk for folkesjel og tidsånd, til kulturkritiske analyser av hva språk og fortelling i minnene viser om kulturelle koder og tenkemåter. Forfatteren går også nærmere inn på hva minner er, hvordan vi både husker, glemmer og minnes, og hvordan minner har formet folks liv. Videre drøfter han hvordan minnefortellinger kan tolkes og kritiseres på flere ulike måter - alt etter hva man er ute etter å belyse. I de to avsluttende kapitlene presenteres praktiske råd for den som vil samle inn og ta vare på minner.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
189
ISBN
9788202529833
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
21 x 15 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Kaldal er grundig og fair i sin redegjøring av minneforskningens tradisjoner og retninger, og det er i så måte ingenting som bør hindre boka i å havne på en rekke pensumlister.»

Siri Lindstad, Forskerforum 2/2017

«Samlet sett har boken mye verdifullt å bidra med både teoretisk, metodisk og praktisk. Den har noe for teoretisk interesserte. Samtidig er den lettskrevet og akademisk ujålete, og med alle sine referanser til relevante fagområder, minneinnsamling og den faktiske virkeligheten der ute, er boken også noe som mange utenfor akademia kan ha glede av. Boken kan derfor anbefales til en bred leserskare.»

Finn Overvik, Historieblogg.no

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Minner som prosesser:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ph.d.

Silje Bringsrud Fekjær
Paperback 
389,-
 

Søvn

Bjørn Sverre Hol Haugen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Handlekurv