Min side Kundeservice Bli medlem

Moderskapets frigjøring

Katti Anker Møller (1868-1945) var kvinnesakspioneren som fikk ting gjort. Hun engasjerte seg for fri abort, tilgjengelig prevensjon, fødsels- og barselomsorg og at staten stilte opp for mødre og barn. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Katti Anker Møller (1868-1945) var kvinnesakspioneren som fikk ting gjort. Hun engasjerte seg for fri abort, tilgjengelig prevensjon, fødsels- og barselomsorg og at staten stilte opp for mødre og barn. Flere av kravene hun stilte for over hundre år siden, er fortsatt radikale og ennå ikke oppfylt.

Denne boka inneholder hennes to mest kjente foredrag: «Moderskapets frigjøring» fra 1915 og «Kvinnenes fødselspolitikk» fra 1919. De handler om retten til å bestemme over egen kropp, om kampen mot patriarkatet og om å ta kontroll over egen skjebne.

Med forord av Marta Breen.

Moderskapets frigjøring er en del av bokserien «Sosialistiske klassikere». Den gir nytt liv til eldre tekster som har formet venstresiden, og belyser både fortiden og vår tids utfordringer ved hjelp av noen av historiens skarpeste analyser og penner.

Detaljer

Forlag
Manifest
Språk
Bokmål
ISBN
9788283421590
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Moderskapets frigjøring
Serie
Sosialistiske klassikere

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Moderskapets frigjøring:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv