Min side Kundeservice Bli medlem

¡Muxe!

du treng ikkje å vere kvinne for å vere dame

Denne boka handlar om genussystemet i Istmo de Tehuantepec. Dette systemet er ein variant av dei fleirgenussystema som fanst over heile Amerika før den europeiske erobringa. Årsakene til at det har overlevd der, ligg i dei økonomiske og politiske djupstrukturane og ikkje minst i habitusen og den sterke sosiale posisjonen til kvinnene. Les mer

429,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Denne boka handlar om genussystemet i Istmo de Tehuantepec. Dette systemet er ein variant av dei fleirgenussystema som fanst over heile Amerika før den europeiske erobringa. Årsakene til at det har overlevd der, ligg i dei økonomiske og politiske djupstrukturane og ikkje minst i habitusen og den sterke sosiale posisjonen til kvinnene.

Kjønn, genus og seksualitet er eit dynamisk felt i moderne samfunn, og systemet endrar seg raskt også i istmoen. Den tradisjonelle seksualkulturen blir utfordra på brei front av nye grupper med homoseksuelle menn av den globale typen, av endringar i kvinnerolla, og av mogelegheita for kjønnsstadfestande kirurgi.

Men istmoen har framleis ei gruppe transgenusmenn med ei trygg forankring i ei genusblanda rolle som sosiale kvinner utan at dei blir til kvinner. Såleis er området eit fascinerande døme på eit samfunn med heilt andre strategiar enn vårt for å romme menn som vil stige ut av maskuliniteten.

Detaljer

Forlag
Scandinavian Academic Press
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
417
ISBN
9788230402665
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
¡Muxe!
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på ¡Muxe!:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Narr

Maiken Horn Bolset
Paperback 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv