Min side Kundeservice Bli medlem

Når klær blir bunad

"Når klær blir bunad" handler om klær i Øst-Telemark fra 1700-tallet og fram til i dag.

Det er populært å bruke bunad til høytider og viktige festdager i Norge, og telemarksbunadene har vært spesielt mye brukt. Les mer

490,-
Innbundet
Ventes til lager 20.10.2024
"Når klær blir bunad" handler om klær i Øst-Telemark fra 1700-tallet og fram til i dag.

Det er populært å bruke bunad til høytider og viktige festdager i Norge, og telemarksbunadene har vært spesielt mye brukt. Dagens bunader er ofte inspirert av folkedraktene på 1700- og 1800-tallet.

Kari-Anne Pedersen er kulturhistoriker og draktsyerske. Som fagansvarlig og forsker ved drakt- og tekstilsamlingen ved Norsk Folkemuseum har hun fått viktig kunnskap om hva som kjennetegner de gamle draktene, og hvordan nysydde bunader skiller seg fra disse.

I denne boka kan leserne studere klærne og se på kunnskapen, kreativiteten og håndlaget til våre formødre og forfedre. Forfatteren viser oss innsiden av draktdelene: sømmene og stingene sydd av levende mennesker for nesten to hundre år siden! Gamle draktplagg er tidsvitner, vi kommer på et vis nærmere de som har laget og brukt klærne. Tilnærmingen i boka er praktisk: Hvordan var snittet, hvilke materialer ble brukt, og hvordan skulle plaggene sitte på kroppen? Hva var variasjonsmulighetene, hva var rammene, hva var fritt, hva var mer fastlagt og uten rom for variasjon? Boka er derfor kjærkommen for de som ønsker et dypdykk i gamle draktdetaljer.

"Når klær blir bunad" er en ny og oppdatert utgave av Pedersens forrige bok fra 2013. Teksten er nyskrevet og illustrert med flotte fotografier av drakter i samlingen til Norsk Folkemuseum.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
ISBN
9788283051223
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Når klær blir bunad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Når klær blir bunad:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv