BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Norskhet i bevegelse

Denne antologien er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

Hva vil det si å være norsk, og hvem kan kalle seg norsk i samtidens globaliserte og flerkulturelle Norge? Dette er spørsmål som diskuteres stadig mer i offentlig debatt og på sosiale medier. Les mer

398,-
Paperback
Produseres på bestilling
Denne antologien er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

Hva vil det si å være norsk, og hvem kan kalle seg norsk i samtidens globaliserte og flerkulturelle Norge? Dette er spørsmål som diskuteres stadig mer i offentlig debatt og på sosiale medier. Forfatterne av Norskhet i bevegelse undersøker hvem som har tilgang til norskhet, hvordan norskhet defineres, hvem som blir eller ikke blir anerkjent som norsk, og hvordan grenser for tilhørighet til Norge skapes, opprettholdes og utfordres. Et viktig premiss for forfatterne er at mennesker har et grunnleggende behov for tilhørighet.

Norge har i dag en oppvoksende generasjon barn og ungdom med familiebakgrunn fra andre land som ikke kan defineres ut av det norske fellesskapet. For noen er Norge den eneste kulturelle referanserammen og det eneste hjemlandet de har. Bidragene i denne antologien utforsker, kritiserer og utvider hvordan vi kan forstå norskhet i dagens heterogene samfunn. Forfatterne utfordrer forestillinger om norskhet gjennom å åpne opp nettopp for en norskhet i bevegelse.

Norskhet i bevegelse passer for forskere, praktikere og andre interesserte. Boken vil også være relevant for bachelor- og masterutdanninger i blant annet samfunnsvitenskapene, lærer- eller barnehagelærerutdanning, barnevern, pedagogikk, rådgivning, sosiologi, statsvitenskap, barndomsstudier og sosialt arbeid, ved både norske og nordiske universiteter og høgskoler.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
227
ISBN
9788202838935
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Norskhet i bevegelse
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norskhet i bevegelse:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv