Meny
 
Nytt blikk på det gamle Egypt - Anders Bettum
Nytt blikk på det gamle Egypt - Anders Bettum

Nytt blikk på det gamle Egypt

«Forbilledlig (...) Boken er en skikkelig tour de force om Det gamle Egypt, oppfinnsomt skrevet og med dyptpløyende utlegninger om det gammel-egyptiske verdensbildet, dagligliv, religion, arkitektur og ikke minst historie. Boken er lettlest – og passer for et bredt publikum.»

, Forskerforum

Hvem var den siste farao? Hvordan var hverdagslivet i Det gamle Egypt? Les alt om denne imponerende sivilisasjonen i praktboka Nytt blikk på Det gamle Egypt.

Les mer
Historie
Illustrert
Vitenskap
Nytt blikk
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av RUNHILD SKJØLAAS, redaktør

Alt om pyramidenes og faraoenes land

Hvem var den siste farao? Hvordan var hverdagslivet i Det gamle Egypt? Les alt om denne imponerende sivilisasjonen i praktboka Nytt blikk på Det gamle Egypt.

Det gamle Egypt har en magisk tiltrekningskraft med sine pyramider, hieroglyfer, faraoer, mumier og høyt utviklede sivilisasjon. Egyptolog Anders Bettum har samlet alt vi kan og vet om kulturen i det som var verdens sentrum i oldtiden, trekker opp de store linjene i den gammelegyptiske historien og skriver om språket, religionen, politikken og litteraturen.

Det gamle Egypt er en skattkiste for vitebegjærlige folk

Les om hvordan hieroglyfene ble dechiffrert, om funnet av Tutankhamons grav, og møt en familie fra arbeiderlandsbyen Deir el-Medina. Det gamle Egypt er en skattkiste for vitebegjærlige folk, og landet har vært hjemsøkt av alt fra vitenskapsmenn og antikvitetssamlere til gravrøvere – og det har ikke alltid vært lett å skille mellom dem. Forfatteren trekker også tråder til dagens politiske situasjon, preget av både faraonisme, panarabisme og islamisme.

For første gang er kunnskapen om Det gamle Egypts kultur samlet i én bok på norsk.

«Boken gir en innføring i Det gamle Egypts kultur og historie. Samtidig viser den hvordan de gamle egypterne har satt spor etter seg i verdenshistorien og fortsatt er aktuelle, også her i Norge.»

Anders Bettum i forordet

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pax
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 331
ISBN: 9788253040530
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 18 cm
Nr: 8193673
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

ANDERS BETTUM (f. 1974) er religionshistoriker med gammelegyptisk religion som spesialitet. Han er en del av det internasjonale fagmiljøet innen egyptologi og har hatt en rekke forskningsopphold ved museer og læresteder i utlandet. Bettum jobber til daglig som førstekonservator ved Oslo Museum.