Min side Kundeservice Bli medlem

På sporet av all verdens språk

« Johanssons entusiasme og jakten på folkeopplysning bidrar til at boka blir en virkelig lærerik leseopplevelse. Totalvurdering: 5/5 »

BTJ

Verdens språklige mangfold rommer mye historie og mange historier. I På sporet av all verdens språk får du et lynkurs i store og små språkfamilier fra hele verden.

Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Fra abkhasisk til älvdalsk

Verdens språklige mangfold rommer mye historie og mange historier. I På sporet av all verdens språk får du et lynkurs i store og små språkfamilier fra hele verden.

Visste du at det finnes 7000 ulike språk i verden, fra de store, verdensomspennende til de minste som bare noen få behersker? Sverker Johansson tar oss med verden rundt og innom hele 400 av verdens store og små språk, fra abkhasisk til älvdalsk.

Spor av språk

Vi følger utvalgte språk fra deres opp- rinnelige hjemtrakter. På ferden ut i verden har de krysset en rekke nå forsvunne landbroer og utviklet seg til varianter som ikke lenger forstås gjensidig. Det er ikke tilfeldig hvordan de spredte seg utover eller svant bort. Boka tar for seg de siste ti tusen årene med språkenes historie som samtidig forteller om menneskehetens mangfold. Ved hjelp av den nyeste språk- forskningen i tillegg til arkeologi og genetikk, peker Johansson ut både opptråkkede veier som fører til store språk samt knapt synlige fotspor som avslører språk få av oss har hørt om.

På oppdagelsesreise

Her er egne kapitler om fascinerende fenomener som for eksempel pidginspråk og kreolspråk, om tegnspråk, om skjønnlitterære språk som får liv gjennom filmatiseringer, og om språkdød og gjenoppstandelse. Finn ut hvorfor det snakkes tusenvis av språk på New Guinea, men bare ett på Madagaskar – svaret vil overraske deg!

«I bunn og grunn tenker vi alle på samme måte, selv om vi uttrykker tankene på tusenvis av forskjellige måter. Språkenes fotspor danner et myldrende mønster som fyller hele menneskehetens historie. Fotsporene krysser hverandre og går inn i hverandre, og det er ofte vanskelig å skimte mer enn noen få skritt av et spor. Alle føtter etterlater unike fotspor, men alle er likevel menneskelige føtter. Ingen bok kan yte det menneskelige mylderet rettferdighet, men jeg har i det minste prøvd å vise hvor myldrende de språklige fotsporene er.»

Sverker Johansson i På sporet av all verdens språk.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
432
ISBN
9788253043388
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
På vandring i språkens fotspår
Format
23 x 17 cm
Nr
8207488

Medlemsblad

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

« Johanssons entusiasme og jakten på folkeopplysning bidrar til at boka blir en virkelig lærerik leseopplevelse. Totalvurdering: 5/5 »

BTJ

Medlemmers vurdering

A
Atle Eikeland – 22.12.2022

– Spennende bok med mye variert og ny kunnskap!

J
Johan I. Borgos – 13.12.2022

– Boka til Sverker Johansson (SJ) er i hovedsak hans egen lesning av andres forskning. Den har store svakheter, her er tre av dem: 1. SJ forklarer migrasjoner ved hjelp av språkspor og genetikk, men skiller ikke klart mellom dem som premisser for sine konklusjoner. 2. Språk er kulturelt lært, ikke genetisk nedarva, men SJ gjør ikke klart hva han bygger sine etniske "navn" på. 3. SJ er stadig opptatt av å finne "urhjemmet" til etniske grupper han omtaler, men uten å avklare hva han legger i uttrykket. (Det biologiske urhjemmet er vel Afrika, mens et språklig/kulturelt/etnisk urhjem blir problematisk å definere.)

Oppdag mer

Bøker som ligner på På sporet av all verdens språk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Ha-ha!

Bjørn F. Rørvik
Innbundet 
149,- 170,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv