Snø og granskog

språk, ideologi og nasjonalromantisk raseri i norsk svartmetall

Skogen er svartmetallens hovedkulisse: mørk, vill og ladet med eventyr og myter. Både musikken og imaget gjenspeiler dragningen mot den norske skogsnaturen og til tidligere og stoltere tider. I dette ligger et rasende opprør mot den grå konformiteten i samtiden. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Skogen er svartmetallens hovedkulisse: mørk, vill og ladet med eventyr og myter. Både musikken og imaget gjenspeiler dragningen mot den norske skogsnaturen og til tidligere og stoltere tider. I dette ligger et rasende opprør mot den grå konformiteten i samtiden. Samtidig låner svartmetallen flere ideer og motiver fra nasjonalromantikken. Hvordan har det seg at denne motkulturen omfavner noen av våre mest tradisjonstunge og kanoniserte kunstuttrykk? Hva sier det oss om ideologien i norsk svartmetall?

Helge Kaasin har utforsket svartmetallens røtter og forgreininger gjennom dypdykk i låttekster, intervjuer og avhandlinger. Snø og granskog viser hvor tett sammenvevd denne mørke musikksjangerens historie er med den norske kulturhistorien for øvrig. Boken gjør også svartmetallens opprør og lengsler gjenkjennelig som noe allmennmenneskelig - om enn med et høyere volum.

Detaljer

Forlag
Nasjonalbiblioteket
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
181
ISBN
9788279655572
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Snø og granskog
Format
30 x 19 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Snø og granskog:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Draug

Christoffer Lamøy
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv